en blogg för att utmana

POLKABETOR MED CHÈVRE, CASHEWNÖTTER OCH TRYFFELOLJA

 

Det blev en Halloween-middag med polkabetor till förrätt i helgen som var. De ser ju vansinnigt tråkiga ut de där betorna, men så goda!

 

Rödbetor med getost, nötter och honung har länge varit en favvo. Ända sedan då jag åt det på en lunch på Sälfjällshotellet för hundra år sedan. Sedan dess har denna rätt florerat frekvent på allehanda sidor.

Vi ändrade om lite från ursprungsreceptet och bjöd på till förrätt. Denna gång valde vi polkabetor för att få en lite roligare rätt… trodde jag ja. När man kokar de försvinner nästan allt det randiga. Och tryffelolja hade jag hemma sedan i tidigare 🙂

Polkabetor med chèvre, cashewnötter och tryffelolja

4 portioner
225 ° i 15-20 minuter

Ingredienser

  • 500 g polkabetor
  • 200 g chèvreost
  • 100 g cashewnötter
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk tryffelolja
  • några drag med pepparkvarnen
  • 1 liten påse ruccola

Så här gjorde jag

  • Koka betorna i saltat vatten (1 msk salt per liter vatten. Ja, det ska vara så mkt). Det tar ungefär 1,5-2 timmar att koka dem mjuka. (Ja, det tar så lång tid)
  • Spola betorna i kallt vatten i 10-20 sekunder. Gnid sedan bort skalet.
  • Skär i klyftor och lägg i ugnsfast form.
  • Skär bort kanterna från getosten och smula osten över betorna.
  • Strö över nötterna.
  • Gratinera i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills rätten får fin färg.
  • Ringa över honungen och oljan.
  • Dra några drag med pepparkvarnen över.
  • Strö färsk ruccola över och servera.

Här hittade jag en superbra beskrivning över hur betor ska kokas. Äääälskar såna här tydliga beskrivningar!

Må bäst!

10 kommentarer

Kommentera

E-postadressen kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En blogg för att utmana mig själv och för att se det stora i det lilla.

Bloggar om friluftshäng, brashäng, resor och ett och annat träningspass. Livet i allmänhet och sånt som gör gott för själen i synnerhet. Min själ. Förhoppningsvis även din själ. Välkommen att hänga med på min resa!

Better Bloggers

Kategorier

Arkiv