resor - långa & korta

MYSLUNCH I VÄSTERÅS

Jag har haft en fantastiskt mysigt dygn i Västerås i helgen. En helg som var en födelsedagspresent till mig från A i november. Det var egentligen bokat i februari, men vi var tvungna att boka om till nu i juni istället pga A’s tjänsteresa.

Ni som följer mig på Instagram (@gottforsjalen.se) har sett att vi var på The Steam Hotel. Mer om just det i ett senare inlägg. Eftersom det är närmare 200 bilder så tar det en stund att gå igenom och välja och sedan skriva inlägget. Jo, man måste faktiskt ta närmare 200 bilder på det stället, minst, för det är såååå läckert och såååå mysigt!

Vi åkte till Västerås på förmiddagen. Parkerade och checkade in på hotellet, och knatade direkt iväg för en lunch i centrum. Det var väl helt okej ceasarsallad, men inte mer än så. Men mysigt var det.

Och riktigt läcker inredning var det.

Burkar som skapar atmosfär!

Efter museibesöket drog vi oss tillbaka till hotellet. På vägen passerade vi det här. Ja, jag kan vara lite för nördig för att jag fotar det här.

Men på nåt sätt så gillar jag såna här gamla slitna industrier. Så slitna så man är osäker på om de är i drift eller ej.

Hela Västerås är fullt av gamla industribyggnader.

Vilket arbete det måste ha varit med de här stenarna på tiden då det begav sig!

Vi ville passa på att turista i Västerås, när vi ändå var där, och la ner rätt mycket tid att googla runt. Jag blev väldigt förvånad över att vi knappt hittade nåt alls att göra. Jag menar, Västerås är ju trots allt en väldigt stor stad. Roliga saker för barn fanns det. Men nu är det ju så att vi inte har några småbarn längre, utan vi var två vuxna som skulle hitta på nåt. Det enda vi hittade var Västmanlands länsmuseum. Och det var helt klart över förväntan. Gratis var det dessutom. Även det besöket får komma i ett senare inlägg.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Tina ME
  11 juni, 2019 at 09:53

  Mysiga Västerås och Steam är ju fantastiskt! Jag tror att det kommer att finnas massor att göra i Västerås framöver. En stad som är upcoming och det har hänt rätt mycket under senare tid. Kram //Tina

 • Reply
  Ulrica
  15 juni, 2019 at 08:17

  Jag har också lite förkärlek till gamla industrier och byggnader, tror det är min pappa som smittat av sig :).
  När du säger det så har jag nog också tänkt tanken, att det inte finns så mycket att göra i Västerås. Hmm.. får fundera på det där.
  Kram Ulrica

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.