livet

JAG LÄSER INSTRUKTIONEN FÖRST

Ni väl vet att man kan kategorisera människor i två grupper – de som läser instruktionen först och de som inte läser instruktionen först? Och om man kontrollerar innehållet i Ikea-förpackningarna och strukturerar upp arbetet innan eller om man bara sätter igång direkt.


Jag både läser instruktionen och strukturerar arbetet först
Jag både läser instruktionen och strukturerar arbetet först

Om det är fint väder, men man ändå vill skruva ihop några skåp, då kan man ju stå ute i solen och fixa. Att förena nytta med nöje är min specialitet 🙂

Varje sommar brukar jag alltid göra ett ryck och städa. Typ röja garderober, plocka om i skåpen, kanske plocka undan saker som får pausa ett tag eller sortera papper. Det har vi gjort i helgen. Både hemma hos mig och i Torpet på landet som inte är nåt torp på landet (hemma hos A). Vi har röjt, städat, kört saker till Återbruket och köpt några skåp på Ikea för lite mera förvaring.

Och plötsligt var det måndag. Nu gör jag sista rycket och jobbar tre dagar innan tre veckor semester. Ha en bra start på veckan oavsett om ni jobbar eller är lediga. Och så vill jag ju veta… tillhör ni dem som läser instruktionen först eller sätter ni bara igång?

Må bäst!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Louise
  15 juli, 2019 at 10:07

  Jag kör bara igång ?

 • Reply
  Ulrica
  15 juli, 2019 at 05:14

  Jag gör både och, det beror på vad jag köpt för nåt. En IKEA-möbel har jag skruvat så många gånger så den skulle jag nog köra igång på direkt eftersom jag i princip vet vad jag har att vänta mig. Likaså om jag köper en ny kamera så skulle jag nog köra igång utan att läsa manualen, för jag vet vad som händer. Däremot läser jag absolut manualen och instruktionen först om det är något jag inte känner till sedan tidigare. Och gå igenom materialet gör jag oftast oavsett grej.

  Jag hoppas du får en underbar semester. Jag hade nästan hoppats att vi skulle ha hunnit ses på en fika innan men det kanske blir tufft :). Jag jobbar till och med torsdag och sen åker vi iväg med husvagnen några dagar.

  KRAM Ulrica

 • Reply
  FREEDOMtravel
  15 juli, 2019 at 06:46

  Bra jobbat! 🙂 Jag vill helst inte läsa intsruktioner … men ibland inser jag ju att jag måste 😉

 • Reply
  Karin
  15 juli, 2019 at 10:43

  Underbart skön reflektion! Jag läser alltid först, det roligaste med IKEAs instruktioner är den med bilden som visar att man måste ha en bra attityd innan man sätter igång 🙂 Ha en underbar dag! Kram

 • Reply
  Lite mera rosa - Cornelia Tonéri
  21 juli, 2019 at 02:29

  Jag läser alltid instruktionen först och tycker nog att det är ett vinnande koncept. Sorterar också gärna sakerna innan så jag ser att allt är med och inte något saknas.
  Och så är jag exakt sån som du när det gäller att röja också. Bästa tiden för det är ju sommaren. Och gud så skönt det är efteråt.
  Ha nu en härlig semester

 • Reply
  Malin Lundskog
  21 juli, 2019 at 07:28

  he he he – nä, jag hatar att läsa instruktioner. Gör om jag märker att jag måste, men vill helst bara köra på. har hänt mer än en gång att jag har stått mitt i ett brödbak eller middagstid och … saknat ingredienser till exempel.

  Jäkligt tacksam över att jag har en man som gärna läser instruktioner …

 • Reply
  sandifighter
  21 juli, 2019 at 11:04

  Ärligt talat skruvar jag sällan i hop möbler, men mycket av det pga min värk. Jag orkar inte riktigt. Så skönt att kunna göra det utomhus och det låter ju urskönt att rensa undan en massa. Bra jobbat!

 • Reply
  Dorotea Pettersson
  22 juli, 2019 at 12:03

  Hihi! Jag läser inte instruktionen men jag sorterar skruven. Det brukar ge sig 😛

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.