trädgård

SOMMARUTEMYSET KAN BÖRJA

Äntligen äntligen kom vi igår till det läget att vi kunde kicka igång sommarutemyset. Andreas spolade färdigt uteplatserna, som han påbörjade i förrgår, och jag kunde sen utreda med planteringar och lyktor.

Sommarutemyset kan börja nu när pyntet har kommit på plats.
Sommarutemyset kan börja nu när pyntet har kommit på plats.

Jag började med att skrubba den gamla plankan ordentligt. Det har jag inte gjort på flera år så den hade fått lite gröna alger på sig.

Jag travade som vanligt upp de gamla tegelstenarna, som jag fått av mina föräldrar, och placerade plankan på dem. Sen satte jag dit den stora lyktan (ja, jag ska tvätta den, men jag var lite för ivrig att få allt på plats först)

Vårplanteringen i den höga korgen får balansera längst ut på högerkanten. Några taklök, som övervintrat i potatislandet, grävde jag upp och satte ner i den låga korgen igen. En myra som bär på en stubb-bit får vara där i också, tillsammans med några stenar. Tomatplantor och örter bär vi ut och in på en gammal bricka. Intill brickan får en gammal flaska stå och ytterligare en övervintrad växt, Alunrot, som jag planterade om.

Ser fram emot sommarutemyset!
Ser fram emot sommarutemyset!

Tillsammans med den stora lyktan får ett fat med stenar och en övervintrad murgröna bo.

Så, nu kan sommarutemyset börja.

Men det får vänta ett tag. Coronakarantänen är slut, för min del. Det är bestämt att vi nu ska komma till jobbet. Det är väl ingen större skillnad på smittspridningen mot för några veckor sedan, så det gäller att vi alla är extra försiktiga. Men deltidspermitterad är jag fortfarande så några extra lediga dagar kommer det att bli framöver.

Önskar er alla en bra start på veckan!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Maria - Wikers Liv
  4 maj, 2020 at 07:57

  Åh så mysigt ni har på uteplatsen! En sån flaska i träställning har jag också 😉 I uterummet.
  Vilken mysig helg ni haft med utefix och god mat bland annat 🙂
  Kram och ha en ny fin maj-vecka!
  /Maria

 • Reply
  Ulrica
  4 maj, 2020 at 08:39

  Du är verkligen så duktig på att ”utreda” :-). Det blir så himla fint när du drar fram!!
  Ha nu en riktigt fin vecka på jobbet, ta hand om dig och så måste du komma ut och hälsa på så fort jag vågar släppa in dig här hemma!
  Stor KRAM

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.