trädgård

IBLAND BLIR DET SÅ TYDLIGT ATT DET ÄR DYRT ATT KÖPA BILLIGT

 

Det är lätt hänt att man blir lite dumsnål ibland. Man tror liksom att man är smart när man köper nåt med lite mindre prislapp. Men ibland, ganska ofta, blir det så tydligt att det är dyrt att köpa billigt!

 

IMG_3994 humle

 

Efter vintern så hade vår humle inte klarat sig. Vi bestämde oss för att köpa ny på favvo-plantskolan. När vi kom hem så insåg vi att det ju var två vi skulle ha haft. Tyvärr hade vi köpt sista plantan där och vi ville ha planteringen klar snabbt, så jag åkte in till Blomsterlandet. Där fanns det Humle för nån tia mindre. Den från plantskolan hade två stänglar och jättefrodig. Den från Blomsterlandet hade bara en stängel och var jättetanig!

 

IMG_3995 humle

Bara några dagar senare såg den billigare ut så här. (Den till vänster och längst ner). Halvdöd. Snacka om att kvalitén blev tydlig eftersom de köptes med en dag emellan och planterades i samma jord i samma kruka!

 

IMG_3993 humle

Det lilla gröna längst till vänster i botten är den från Blomsterlandet och allt annat grönt är från plantan från plantskolan. Så, det är dyrt att köpa billigt konstaterade jag surt återigen!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Maria
  28 juni, 2016 at 06:54

  Behöver inte alltid vara så men oftast, så jo ja så är det. Den som köper dyrt köper oftast billigt.
  Kram
  Maria

  • Reply
   Lena
   29 juni, 2016 at 07:49

   Japp, oftast 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.