resor - långa & korta

MIDSOMMARAFTON 2020 – DEN VARMASTE PÅ 50 ÅR

Jag hörde nåt om att midsommarafton 2020 var den varmaste på 50 år. Det förstår jag verkligen. Jisses så varmt och skönt vi hade, trots att vi hängde längs en fjällsluttning.

Midsommarafton 2020 började bra!
Midsommarafton 2020 började bra!

Vi var rätt trötta och slitna efter senaste veckornas arbete både på jobbet och hemma, så det var skönt att komma upp och sedan börja midsommarafton med en sovmorgon. Och tänk att jag lyckades somna om och vaknade först halv nio. Skönt att kunna sova ut. Åt en tallrik gröt, förstås, och sedan trappkaffe i morgonsolen. Bästa!

Vi gjorde i ordning jordgubbssalsan till eftermiddagen och silltårtan till kvällen. Jag drog sedan iväg på en liten tur. Slog två flugor i en smäll och plockade midsommarblommor på löprundan medan Andreas fixade lunchen. Bra arbetsfördelning om du frågar mig.

Midsommarblommor och en jättefin liten midsommarstång som jag hittade på Ica Maxi. Så glad över den. Ser inte alls så där plastig ut som många såna där saker gör ibland. Känns som mycket stämning i den bilden.

Midsommarafton 2020 blev den varmaste på 50 år!
Midsommarafton 2020 blev den varmaste på 50 år!

När jag duschat var lagom lunchen klar. Traditionell sillunch med färskpotatis, sill och nubbe. Mmmm, mmm satt vi och sa ikapp. Så gott!

Emellanåt tittade vi upp och njöt av det här också. Igen!

Eftermiddagens mellis blev jordgubbssalsa, varm brie och champagne. Så himla gott det där så det har blivit ett stående inslag. Jag har nog inte ätit så goda jordgubbar på 20-25 år då man åkte på självplock. Vi hittade även dem på Ica Maxi.

Nån gång där på eftermiddagen tog vi en prommis på området också.

Jag måste ju visa en termometer igen. Jamen 27,8 grader. Vi snackar klockan sju på kvällen. Längs en fjällsluttning strax nedanför trädgränsen! Så. Galet. Skönt! Det var inga problem att skjuta lite på middagen.

Till kvällens förrätt blev det silltårta och alkoholfri öl. I år var vi kloka nog att göra bara en liten tårta.

Grillad oxfilé och hasselbackspotatis. Och grillad skogschampinjon och gorgonzola. Testa inte det där sista. Det var… ogott! Smakerna liksom skar sig. Men allt annat var gott.

Vi åt faktiskt middagen i skuggan, men sen flyttade vi ut i kvällssolen och tog ett sista glas.

Så så njutbart! En ganska ny topp och jeanskjol fick åka på dagen till ära. Helst hade man ju velat sitta i bikini hela kvällen, men lite trevligare så här 🙂

Och sen det här då. Midsommarafton 2020 blev den varmaste i mannaminne.

Må bäst!

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    VID NIPFJÄLLETS FOT - Gott för själen
    22 juni, 2020 at 06:34

    […] morgon började lika bra som midsommarafton med strålande sol och trappkaffe. Vi hade bestämt oss för att ta en tur på Nipfjället. Vi […]

  • Reply
    FREEDOMtravel
    22 juni, 2020 at 09:02

    Oj vad mycket godsaker! Inte minst den där ”mellisen” 🙂

    • Reply
      Lena
      27 juni, 2020 at 09:42

      Den mellisen är en favvo!

  • Reply
    ulrica
    22 juni, 2020 at 10:40

    Hihihi.. ogott, vilket roligt ord :-).
    Men du, så fin du var i den nya toppen och jeanskjolen!!! Det passar dig verkligen.
    Helt underbara bilder, jag förstår att ni har haft det helt fantastiskt mysigt.
    KRAM

    • Reply
      Lena
      27 juni, 2020 at 09:34

      Ogott är ett bra ord tycker jag. Äckligt låter så brutalt på nåt sätt.

      Tack snälla!

  • Reply
    VI LÄMNAR IDREFJÄLL MED ETT LEENDE - Gott för själen
    24 juni, 2020 at 06:57

    […] hade en trevlig midsommarafton med sillunch och […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.