trädgård

FÖDELSEDAGSKALAS I LUMMIG TRÄDGÅRD

Igår eftermiddag var vi på födelsedagskalas i lummig trädgård. Det var svägerskan som fyllde år i veckan. Det var oklart länge när kalaset skulle bli. Igår förmiddag frågade plötsligt Andreas om han sagt att det skulle vara kalas vid halv tre! Jomen det var ju bra att jag åtminstone fick fyra timmars varsel, haha.

Det här är i princip det första man ser då man kommer in i trädgården. Så härliga rosor. Och där nere i bild ser man två rostiga tulpaner som hon fick av oss i julklapp.

Jag var såklart tvungen att springa runt och fota denna fantastiska trädgård.

En mysig uteplats intill dammen.

Där längst bak syns uteplatsen intill dammen. Och längst ner i bild är hörnet av en annan liten uteplats, nedanför verandan intill huset.

Och här är den uteplatsen. Det blev ingen bra fotovinkel för den där fåtöljen och pallen, men det var jättesnyggt i alla fall. Köpt på Jysk eller om det var Rusta, minns inte riktigt vad hon sa.

Och där borta står jag intill uteplatsen under äppelträdet intill dammen.

Klädd i somrig orange mjuk och skön topp. Lite lagom glansig på framsidan och mjuk trikå på baksidan. Finns i flera färger. Just nu kostar den bara dryga hundralappen!

Här visar jag en annan fin topp från samma köp. Det är förresten såklart stor sommarrea på damkläder just nu. Det hittar du här.

Svägerskan bjöd in till födelsedagskalas i lummig trädgård
Svägerskan bjöd in till födelsedagskalas i lummig trädgård

Här syns uteplatsen under äppelträdet intill dammen från andra hållet.

Så. Till själva kalaset då. Som vanligt var det de mest fantastiska skapelser framdukade på fikabordet.

Ännu en uteplats. Omgärdat av staket som gör det lite ombonad och mysigt.

Och som vanligt vackra detaljer. Småsten i glasvaser och betongprydnader samlade i snygg skål.

Måste bara visa den här. Hon som jobbar typ tre tusen timmar i veckan tar sig ändå tid att pyssla med såna här skapelser. Jamen hur pilligt är det inte att göra de där små blommorna!? Hade jag försökt hade de förmodligen till sist suttit som ett frimärke på väggen av tålamodsbrist! 🙂

Bara några trädgårdsbilder till!

Helt galet vilken lummig trädgård svägerskan har!
Helt galet vilken lummig trädgård svägerskan har!

Har jag sagt att hon har en lummig trädgård?!

Sen måste jag ju visa hennes senaste skapelse. En till uteplats behöver man ju alltid, eller hur?! 🙂 Den här runda uteplatsen har hon gjort själv. La sten och grus, travade upp några murblock och la ett par brädbitar på, åkte till stenbutiken och köpte skifferplattor. Gjorde ett litet bord och placerade några fina trampstenar på gruset. Sittbänken och bordsbenet ska målas i grått så det flyter in mera i det andra, enligt uppgift. Så smakfullt och fint!

De här ljusstakarna fick hon av oss. Dem köpte jag vid det här besöket.

Presenter vi hade med oss till ett födelsedagskalas i lummig trädgård.
Presenter vi hade med oss till ett födelsedagskalas i lummig trädgård.

Både utan ljus och med ljus är fint!

Och eftersom de är så höga så funkar det även att ha dem på marken, tycker jag. Hon hade visserligen önskat sig ”rostiga saker” och det fanns ”färdigrostade” ljusstakar också. Men jag köpte ändå de här så kan hon välja om hon ändå vill ha dem svarta eller rostiga. Låter man de stå ute så rostar dem på ett par veckor tydligen. Presenten verkar ha gått hem i vilket fall. Hon blev glad och det är ju huvudsaken.

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.