recept

RÄKPASTA UNDER REGNTUNGA MOLN

Men fy hörrni, vilket tråkigt väder vi har nu. Det går så snabbt att vänja sig vid fint väder. Så härligt som det var runt midsommar får det gärna vara igen. Igår kväll utmanade vi vädret och åt räkpasta under regntunga moln.

Räkpasta under regntunga moln
Räkpasta under regntunga moln

Räkpasta

Bandspagetti
1 kg oskalade räkor
1 stor scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
1/2 färsk röd chili
1 ask körsbärstomater
1 liten påse babyspenat
färsk persilja

 • Skala räkorna
 • Koka pastan.
 • Skär/hacka persiljan
 • Hacka scharlottenlök, vitlök och chili i små små bitar och fräs i olja, gärna i en stor gryta.
 • Dela tomaterna och låt fräsa med lökhacket ett par minuter tills de blir liite mosiga och varma.
 • Lägg i den avrunna pastan och spenaten (jag tog vår egen sallad) och vänd runt så allt blandas
 • Blanda sen ner de skalade räkorna. Låt allt bli varmt i ett par minuter. Om det står på för länge blir räkorna inte goda. Hellre lite för kalla än helt varma och träiga, om du frågar mig.
 • Strö över den hackade persiljan och dra några varv med pepparkvarnen över hela rasket.

Denna räkpasta måste man inte äta under regntunga moln. Det funkar alldeles utmärkt även i solsken eller inomhus också 🙂

Lite lyxigare pastarätter är perfekt fredagsmat tycker jag. Denna gång blev det ett svalt alcase till. Maten var jättegod och vinet var jättegott, men det passade inte ihop för fem öre. Det var en chansning att vinet som skulle funka till asiatiskt och fisk även skulle funka till räkor och chili. Men näe, inte bra. Då har vi lärt oss det. Önskar att vi kunde mera om viner.

Så där satt vi och åt räkpasta under regntunga moln. Det var rätt varmt så det var ändå skönt. Vi jobbar tre veckor till så det gör inte jättemycket att det är tråkväder, men det hade ju varit skönare om det var lite bättre på kvällar och helger.

Idag ska vi röja buskar och flytta några plantor i ett par timmar. På eftermiddagen ska vi på födelsedagskalas hos svägerskan. Vad har n för er?

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Ulrica
  15 juli, 2020 at 08:39

  Åh, vad gott det såg ut!! Vi gjorde någon liknande variant på muurikkan nu när vi var på semester.
  Pasta är alltid gott :-). Men så synd att vinet inte passade till. Jag kan absolut ingenting om viner, men en sak har jag lärt mig och det är att bubbel funkar till allt :-)). Jag önskar dock att jag också kunde lite mer, det vore kul att prova lite andra viner också.
  Ja, vad har vi för oss.. just nu absolut ingenting, men igår röjde vi sly och småträd i trädgården och strax ska jag åka iväg på padelträning. Micke har förmodligen skakat om sina kristaller när vi for runt med motorsågen så han ligger och bara är yr och mår illa. Jag bara hoppas att han är pigg snart för i morgon är tanken att vi ska åka mot Gotland, och jag törs absolut inte köra husvagnen på dom vägarna 🙁
  KRAM Ulrica

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.