Jag berättade ju om när jag fick en idé till en dessert när jag var in till Elisabeth sist. Och att det blev så hiskligt gott.
Minns ni den där grymt goda vita chokladen med karamellsmak som Elisabeth bjöd på på vårt bloggeventet? Chokladen som förorsakade gatlopp och nästan slagsmål om de sista chokladkakorna i butiken? Den! Den finns i bakchoklad-storlek nu! Den gjorde jag pannacotta av. Eller i alla fall en del av den.
Jag testade mig fram, och ändrade lite, och kom fram till det här receptet. Om ni inte vill testa får ni skylla er själva 🙂
VIT CHOKLAD-PANNACOTTA MED KARAMELLSMAK OCH BLÅBÄRSSÅS (6 portioner)
150 g vit Valrhona-choklad (välj Dulcey om du vill ha karamellsmaken, och det vill du!)
2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 dl blåbär (färsk eller fryst) (spara några blåbär till dekoration)
1 msk vaniljsocker
Några myntablad
Lägg gelatinbladen i kallt vatten så det täcker bladen. Hacka chokladen grovt.
Koka upp grädden försiktigt. Ta kastrullen från plattan. Häll i den hackade chokladen och rör tills den smält. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i grädden. Viktigt att röra tills de smält ordentligt.
Häll upp i de portionsformar eller glas du tänkt servera ur. Sätt på plast och in i kylen i 3-4 timmar tills den stelnat. Eller med fördel över natten.
Haha, var tvungen att ta med den här suddiga bilden. Kameran fick fullkomligt fnatt när den skulle få till skärpan. Den ville bara fokusera på spegelbilden på tallarna i pannacottan. Lite coolt blev det allt.
Under tiden pannacottan stelnar mixar du blåbären (spara några till dekoration) och vaniljsockret (eller nja, det kanske inte tar 3-4 timmar att mixa, men ni fattar). Mängden socker kan du givetvis välja själv, men se gärna till att blåbärssåsen blir lite syrlig som kontrast till det söta.
Häll blåbärssåsen över pannacottan och dekorera med några blåbär och myntablad. Ungefär hälften av blåbärssåsen än vad jag har på bilden är lagom. Här tog såsen över lite för mycket. Så vet ni ungefär hur mycket som i alla fall vi tyckte var lagom 😉
Servera och vänta på applåder och fanfarer!
Må bäst!
9 Comments
Ulrica
21 februari, 2015 at 08:29Åh, det lät ju inte alls dumt :). Det receptet spar jag för framtida middagsdejter!
Ja, du, den där kameran kan leva sitt eget liv ibland :)).
Ha en skön lördag.
KRAM
mittgodastefinaste
21 februari, 2015 at 09:41Mums! Karamell och blåbär är ju en fab combo!
Kram jenny
Home2tiny
21 februari, 2015 at 10:15Förstår at det nästan blev catfight om den chokladen…… Receptet kommer sparas o göras till kommande bjudning. Kramisar Tina
Åsa L
21 februari, 2015 at 10:21Vilket skojigt foto. Desserten ser otroligt läcker ut!
Hem & Trevligheter
21 februari, 2015 at 05:16Det här bara måste jag testa. Så gott med lite syrliga blåbär som bryter av.
Kram Linda
roomofkarma
21 februari, 2015 at 07:06Vilket gott recept! Detta skall jag spara. Tusen tack!
Härliga bilder.
Stor kram Carola
Inredning & Guldkanter
22 februari, 2015 at 02:18hihi jag blundade hela vägen ned:) (skoj) jag vill inte bli frestad, såg vansinnigt gott ut!! Kram Pernilla
Mallansvardag
22 februari, 2015 at 08:46Låter heeeelt fantastiskt. Måste provas!!
Kram Malin
VI BEHÖVDE INTE HA DÅLIGT SAMVETE ÖVER ATT DET VAR MELLO-FINAL | Gott för själen
15 mars, 2015 at 10:58[…] Till varmrätt blev det makens kycklingrätt och till dessert blev det min pannacotta. […]