bygga nytt

TEKNISKT SAMRÅD BOKAT, I ÖVRIGT LUGNT

Så kallat Tekniskt samråd är bokat på kommunen och uppstartsmöte med husleverantören. Det känns skönt. Inte mycket händer i övrigt nu. Varken i projekt husbygge eller i övrigt.

Tekniskt samråd bokat. Om sju månader äter vi frukost i  nya huset!
Tekniskt samråd bokat. Om sju månader äter vi frukost i nya huset!

A-hus, som vi ska bygga med, har skickat in 23 dokument till kommunen. Det är konstruktionsritningar och planer bland annat. Utöver det har vår kontrollansvarige skickat in en plan för rivningen. Kommunen har tagit del av dokumenten och sedan kallat till Tekniskt samråd. Igår kom såklart en begäran om komplettering av dokument från kommunen. Så skönt att ha totalentreprenad och bara vidarebefordra mailet till husleverantören.

På det mötet vet jag egentligen inte vad man gör, men efteråt får man i alla fall ett startbesked. Eller två startbesked i vårt fall. Först då får vi sätta igång med rivning och husbyggnation. Det mötet kommer att vara i nästa vecka. En milstolpe är då uppnådd.

Veckan efter mötet med kommunen ska vi ha uppstartsmöte med A-hus. På det mötet är vi sju personer som ska ses. Jag hoppas de gör det Corona safe! Förutom oss som husbyggare är det säljare, byggledare, markentreprenör, byggentreprenör, kontrollansvarig. I samband med det så överlämnar säljaren projektet till byggledaren. Så. Tekniskt samråd bokat och uppstartsmöte bokat. Snart är vi på rull!

Och vad har bilderna med texten att göra. Inte ett skvatt förutom att jag ser fram emot att bjuda på härliga frukostbilder i nya huset sen!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.