livet

MÅNDAG

Det är måndag efter en lugn och skön helg. Det känns ok att vardagen är tillbaka när man haft en avkopplande helg och sovit bra.

I lördags var vi på en liten utflykt och igår blev det en hemmadag. Vi tittade igenom hur det ser ut med efterlevandeskydd ifall nån av oss skulle gå bort. Ni vet det här med dels hur mycket efterlevande får av pensionen och dels eventuella livförsäkringar. Så viktigt att ha koll på. Vissa delar i pensionen kan aldrig efterlevande få. Vissa delar går till ”allmänna kollektivet” om man inte agerar, vissa delar kan gå till make/maka/barn, vissa delar kan styras även till sambo. Osv. Det är inte helt lätt att få en överblick när man inte är van eller har nån kunskap. Som tur är så har vi en bra rådgivare som kan tala om hur det ligger till.

Nästa steg är att fundera på hur just vi vill ha det. Vem som ska få vad och hur mycket. Därefter eventuellt komplettera med försäkringar. Har just du koll på läget?

Vi tog också en promenad igår. Jag fuskar lite med bilder från förra helgen eftersom det var gråväder igår. Liiite trevligare bilder när det åtminstone är en gnutta sol på bilderna. 🙂

Nu ska jag snart göra mig i ordning för att åka till jobbet för första gången på en månad. Vissa saker behöver helt enkelt göras på plats. Det ska bli så skönt när detta pandemielände är över. Vi pratade om det igår, att det känns helt galet att inte ha kramat sina egna vuxna barn på ett år!

Ha en bra start på veckan!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.