hälsa & friluftsliv

KORVGRILLNING I TOKBLÅST OCH TRÅKVÄDER

Igår hade vi korvgrillning i tokblåst med sex av våra åtta ungar. Vi lyckades pricka den blåsigaste av alla dagar tror jag. Så trist när det var så fint de två helgerna innan!

Andreas och jag var i Vattenparken en stund innan utsatt tid för att plocka fram. Konstaterade att det blåste en hel del.

Den rostiga gamla campinggrillen rotades fram förra helgen inför denna helg. Den är jättebra den där. Man kan lägga maten i både locket och botten ifall man vill, men nu fick locket fungera som vindskytt.

Korvgrillning i tokblåst

Tyvärr finns ingen iordninggjord eldstad i hela parken så man får ha med egen grill.

Det där bordet är till för att ha grillar på. Det gjort av stenplattor och en stålkant. Några puckon hade tydligen tyckt att det var en bra idé att grilla med ved direkt på plattorna. ”Sten kan väl inte spricka av elden….” eller?!… Jaja, vi kunde ställa vår grill på sidan i alla fall.

Vi hade fyllt en hink med vatten och ställt intill för att vara beredda på om någon glöd skulle slita sig, men allt gick bra.

Korvgrillning i tokblåst
Korvgrillning i tokblåst

På med korvarna och putta igen locket lite för att behålla värmen. Tyvärr försvann värmen från grillen rätt snabbt så det blev svårt att grilla på slutet.

Så trist att det blåste och att en del frös. Till och med jag, som har bra kläder, frös lite på slutet. Och trist att min äldsta son och hans sambo inte kunde komma. De bor i Bromma och har ingen bil, som jag berättat förut, och att åka kollektivt är inte så lämpligt dessa dagar. Jag och Andreas kommer att åka till dem istället vid nåt annat tillfälle.

Men vi är så glada att vi andra kunde ses och att de verkar trivas tillsammans, våra ungar som nyss ”tvingats” lära känna varandra. När man träffas ”på äldre dar” och har vuxna utflugna barn så blir inte tillfällena jättetäta att ses alla tillsammans. Särskilt inte i pandemitider. Vi fick ett par mysiga timmar tillsammans, vår drygt tre år gamla bonusfamilj 🙂

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  7 mars, 2021 at 07:03

  Trevligt att vara ute, men man vill inte frysa. Blåst ställer till det! Vi har varit ute hela helgen och mestadels bra, men vid ett tillfälle åt vi lunch i ett blåshål. Oj vad fort man blir kall!

  • Reply
   Lena
   8 mars, 2021 at 06:04

   Ja, fy vad fort man blir kall. Särskilt om man sitter stilla också. Reflexen blir ofta att man sitter stilla och spänner sig istället för att röra på sig som ju faktiskt blir bättre.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.