trädgård

Idéer från en trädgårdsarkitekt

Någon som vet vad det här är?

Någon som vet vad det här är?

Förra sommaren tog vi hjälp av en trädgårdsarkitekt för att skaffa idéer och få en skiss. Heidi var verkligen en superhärlig kvinna, från Nordnorge ursprungligen. Maken lärde känna henne då han var mark-arbetsledare vid bygget av deras fantastiska drömgård. Ni måste bara kolla hennes blogg. Trots att jag inte är ett dugg intresserad av hästar så får jag ont i magen då jag tittar på hennes bilder och läser om hennes tankar, för att det är så vackert, och skapat med sån känsla och träffsäkerhet.

Hur som helst, då hon var här och berättade om sina idéer kring vår trädgård, så tittade jag och maken på varandra. Det var i stort sett identiskt med hur våra tankar redan gått. Vi är nog rätt bra på det här med trädgård ändå 😉 Men några idéer var nya för oss, och som vi tog till oss av. Och några idéer kombinerade vi våra egna med hennes.

Blodhassel som får sällskap av en uppstammad ädelsyrén

Blodhassel som får sällskap av en uppstammad Ädelsyrén

Syrénen var Heidis förslag, vi valde  Ädelsyrén för att det ska bli ljuvliga dubbla vita blommor. Trollhassel valde vi för att vi gillar den oregelbundna formen som kontrast till vårt strikta nyfunkis-hus. Sen blev vi glatt överraskade när det fanns röd. Båda färgerna plockas upp i huset.

Det är så mycket som jag vill berätta så jag fortsätter imorgon.

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  creando
  19 juni, 2012 at 12:32

  Ja, gör det. Berätta mer. För detta är ju superaktuellt för oss också 🙂
  Blodhassel – så vackert!
  Kramar

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.