hälsa & friluftsliv trädgård

TOG IN GRUSET GENOM TAKFÖNSTRET

 

IMG_5590

Taket till vår gamla paviljong, den som syns på bilden, blåste ju sönder i våras. Kom på att det ju blir perfekt att sätta ut i skogen och göra en pergola. Den närmare 20 år gamla träbänken håller sakta på att dö. Jag räknar med bänkens bortgång ska vara mindre plågsam för mig om jag har en pergola att sitta i istället.

 

IMG_5597

Först schaktades övre vegetationen bort, sen sattes paviljongen på plats. Sen tog vi in gruset genom takfönstret, skulle man kunna säga, eftersom det var svårt att komma in långt med skopan. Jag kämpade med att jämna ut gruset med en asfaltsraka. Jag blir så irrrrrrriterad att jag är så klen. Muskler som en jäkla mygga. Jag vill liksom orka med sånt där utan problem.

 

IMG_5598

Inget lämnas åt slumpen. Gruset ska vägas av med laser. Sen ska vi lägga på täckbark så vi får lite mera naturkänsla. Och vi ska plantera några klätterväxter i hörnen, som ska få slingra sig upp över taket. Kanske jag sätter dit spetsgardinerna igen, som får fladdra fritt i vinden. Ska också försöka hitta några passande naturslitna möbler.

 

IMG_5097

Lite sån här känsla skulle jag vilja ha. Ett med naturen, typ. Även om vi inte kommer att lyckas fullt ut.

 

IMG_5591

Sen åkte maken runt och grävde gropar lite här och där och fyllde med jord, där jag pekade. Nä, inte riktigt så. Men det låter coolare att jag bestämmer. Just här ska en fläder få bo.

 

IMG_5592

Och här ska ett bigaråträd få bo. Mellan bänken och trädgårdslandet.

Inte så mycket att se kanske, men det är roligt för egen del att se hur det växer fram i alla fall.

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.