trädgård

VINRANKORNA ÄR PÅ PLATS

 

Medan ni sitter vid era datorer och väntar på att jag ska uppdatera er med bilder från härliga Roslagen så får ni kolla in vår vinranks-plantering. För det gör ni väl? Sitter och väntar alltså.

 

IMG_6337 IMG_6336

Jo det var ju ett tag sen växterna kom ner i jorden. Det är ju egentligen inte vinrankor utan staketdruvor. Närmast gatan växer Veldze (den är grön men kallas vit), sen kommer Einset (ljusröd), sen Zilga (blå), Spulga är nästa (vinröd), och sist Sukribe (grön). Två av varje sort.

 

 

IMG_6338 IMG_6341

Vi har också lagt en så kallad droppslang i zickzack runt plantorna. Helt perfekt att bara koppla på kranen och låta den stå på ett par timmar. Det droppar så där lite försiktigt ser ni.

 

IMG_6415

IMG_6608 IMG_6607

Och framför rankorna har vi planterat 65 vita Backtimjan. Det sägs vara en tålig marktäckare som tål att man går på den. Vi kommer ju att skyffla upp snö där så det måste vara nåt tåligt.

Sen ska vi lägga täckbark runt så det ser lite trevligare ut och belysning. Men det tar vi i vår. Vi håller ju på att träna på att inte jobba ihjäl oss.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Katarina
  23 augusti, 2015 at 07:37

  Jamen det är såklart vi sitter o väntar…;)
  Hej du förresten!
  Nu är jag hemma igen med lit elätt läsa-blogg-abstinens…;)
  Himmel så bra det blir med vinrankorna och jisses vad ni planterat… ja det låter som ni behöver öva er i att ta det lilla lugna..
  Å 32 grader i poolen…haha…ja det var lite babysim det… nästan som vi hade i Turkiet…
  Där var det 34 grader i skuggan och man kände inte vattnet då man klev i så avsvalkad blev man ju inte…..Fast om en sommarkväll är sisådär 15 grader kan jag tänka mig att 32 i vattnet är hur skönt som helst… och ååå va du är duktig med dina löprundor och
  pw´s…
  Kram Katarina

 • Reply
  JÄTTENÖJD MED RESULTATET | Gott för själen
  28 oktober, 2015 at 06:32

  […] Vi hittade de här enkla rostfria lamporna på Bauhaus och skickade efter från deras webshop. Jag är jättenöjd med resultatet. Här kan du se hur det ser ut när växterna är lite gladare! […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.