trädgård

PORSLINSTULPAN ÄR EN NY KOMPIS I RABATTEN

Porslinstulpan var det visst som jag hade satt i höstas. Det är en ny kompis för oss. Jag har nog aldrig hört talas om den tidigare ens. Det är en väldigt söt liten rackare i jorden.

Porslinstulpan

En av de bästa sakerna är att rådjuren inte verkar gilla dem. Det var en av anledningarna till att vi valde just dem i höstas på trädgårdsdagen.

Porslinstulpan

Härom dagen skrev jag om att jag inte visste riktigt vad som skulle komma upp var, men nu vet jag åtminstone de här. De andra har inte kommit upp tillräckligt för att jag ska se.

Vi testade några få lökar av porslinstulpan och några få av ett par andra sorter. Får se om allt kommer upp. Jag satte dessutom några sparade påskliljelökar och något annat tror jag. Spännande att se. om de vill ta sig.

De är himla roliga de där. De fäller ihop blommorna på kvällen och fäller ut dem igen på morgonen.

Igår var det inte direkt trädgårdsväder. Eller, det hade väl gått att göra något, men vi valde att åka på shoppingrunda. Jag hade skor, kläder, trenchcoat och utemöbler på önskelistan. Tror ni jag lyckades med allt?! Jag brukar sällan hitta något. Jag är så extremt kräsen och vill bara köpa om det känns klockrent. Allt lyckades jag inte med, men rätt mycket. Hör och häpna, jag hittade tre par skor, två klänningar och ett par shorts. Andreas hittade en linnekostym och en linneskjorta.

Och vi hittade matbord till uteplatsen till rabatterat pris och dynor till de stolar vi redan har. Får se när vi hittar andra stolar. Vi behöver flera stolar och då är det enklast att köpa nya till hela rasket, så kan vi sälja de andra stolarna eller ha dem på annan plats.

Då var det dags att kavla upp ärmarna för en ny arbetsvecka. En kortare variant. På fredag är det dags för en liten resa över helgen igen. Och kanske hinner jag även ta ledigt på torsdag. Får se hur jag hinner med i början av veckan.

Önskar er en fin start på veckan!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.