trädgård

HÖST I ÄPPELLÅDAN OCH BAKOM KULUSSERNA

Höst i äppellådan blev det plötsligt förra helgen. Jag fick lite feeling och drog iväg till trädgårdsbutiken för att lämna tillbaka en ampel. Hem kom jag med ett antal plantor. Tänkte bjuda på lite bakom kulisserna idag.

Det här är resultatet av att jag fick lite feeling. Jag blev riktigt nöjd faktiskt. Trots att jag var på väg att skicka allt åt %&*”#€%& för att jag var arg på mig själv (hade tappat en fin kruka så den gick sönder). Men efter en stund bet jag ihop, kände mig motiverad att fortsätta och blev nöjd till sist.

Jag började med att göra en plan yta för äppellådan och ställde den på plats. Sen släpade jag fram alla saker jag behövde. Växter, markduk, säckväv, stenar osv.

För nån vecka sen planterade jag ljungen i gröna baljan och igår fick de sällskap av en liten en. Den kommer att få en ljusslinga i sig när det känns dags.

Sen satte jag några gamla plastkrukor, som jag fått av dottern, upp-och-ner i botten på lådan.

Höst i äppellådan

Satte dit korgen med kottar som jag hade sen tidigare. Sen stoppade jag ner några bitar markduk mellan krukorna för att fylla upp och ”mysa till det” lite i lådan. Precis när jag höll på med det här så kom svärfar och frågade om jag ville ha kastanjer. Kunde inte blivit bättre timing. Han vet att jag brukar vilja ha, så han plockar alltid ihop en hink åt mig från deras gigantiska träd.

Höst i äppellådan

Placerade ut växterna. Blev inte nöjd. Plockade bort allt igen och började om. Så höll jag på 3-4 gånger innan jag tyckte jag fick till det. Bäddade om allt med en gammal bit säckväv.

Dekorationsmajs, har ni hört talas om det? Det hade inte jag. Så fina! Det fanns några olika färger. De här två fick följa med hem.

Höst i äppellådan

Så kan det bli när jag gör lite höst i äppellådan. Jomen jag är faktiskt riktigt nöjd.

Den här lilla planteringen, som jag fixade för ett par veckor sen, står precis intill.

Höst i äppellådan

Och så där är helheten. Så där får det se ut ett tag nu. Längtar galet mycket till vi kommer så långt att vi satt marksten där vid entrén. Det hade varit så nice att slippa gruset där framme och grusgången runt huset. Men men, det kommer tids nog. Kanske nästa sommar, vem vet.

Känner mig nöjd med helgen och är laddad för en ny vecka. Önskar er en fin måndag!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.