bygga nytt trädgård

HALVA VÅRT MURBYGGE BLEV KLART I HELGEN

Vi har haft projekt murbygge i tankarna sedan vi byggde huset förra sommaren. Det har egentligen inte haft högsta prio alls, men nu blev det ändå så att vi tog tag i det.

Murbygge

Än så länge på säsongen har det ju ändå varit lite för kallt för att måla färdigt uthuset och lite för kallt för fingrarna att hålla i skruvar för att fortsätta med trädäcket. Så det blev perfekt att sätta på sig varma kläder och handskar och köra på.

Då vi hyrde en grävmaskin för att förbereda för spabad så passade vi på att gräva ur för muren också.

Andreas har ägnat sig åt underarbetet under förra veckan och vi köpte mursten i lördags. Så igår var det bara att sätta igång.

Murbygge

Det var rätt mulet och ruggigt till en början, men framåt eftermiddagen sprack det upp och blev riktigt varmt. Så roligt att jobba med sånt här. Och faktiskt väldigt lätt. Bara det tråkiga underarbetet är klart så är det bara att mata på med stenar sen.

Murbygge

Muren går först rakt upp från gatan längs garageuppfarten och sen blir det en liten sväng för att gå upp mot entrén. Det kommer att bli en liten sväng till för att följa gången runt trädäcket.

Murbygge

Vi båda gillar det enkla som håller länge i stil. Det hade ju varit lite jobbigt om en av oss nödvändigtvis ville ha det senaste trendiga. Nu blev det väldigt enkelt att välja. Såna här murblock har funnits i många år och vi tänker oss att den här stilen känns hållbar i många år till.

Halva vårt murbygge är alltså klart. Vi har lagt sträckan längs garageuppfarten och lite på första böjen. Och vi har fyllt insidan med jord nästan hela vägen upp. Vi ska ta hem en lastbil med matjord senare och fylla upp resten för att sen plantera.

Jodå, vi har tagit lite pauser då och då. Jag har ju varit tvungen att tänka på ryggen. Den klarade sig hur bra som helst. Där i fåtöljerna pausade vi med fika och påskmust.

Vi var lagom klara fram till böjen när det började bli kväll. Vi plockade ihop allt och dök sen ner i spabadet. Ljuvligt! Badet blev installerat på långfredagen och vi har redan hunnit bada 7-8 gånger. Tänk att det kunde vara så skönt! Extra härligt efter ett murbygge 🙂

Nu i veckan kommer det nog inte bli så mycket gjort med tanke på att det var minusgrader nu på morgonen och det verkar som att veckan ska bli rätt kall. Och på lördag ska vi troligen till Uppsala för att fira Sista April. Men först ska vi beta av en arbetsvecka.

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Anna-Maria
  25 april, 2022 at 10:52

  Bra jobbat med muren! Skönt att få det fixat och det ser ut att bli himla fint. 🙂 Härligt att ni trivs så bra med spa-badet också. Måste vara skön avkoppling att krypa ner efter att ha jobbat och slitit.

  • Reply
   Lena
   26 april, 2022 at 06:23

   Tack snälla! Ja det är verkligen avkopplande!

 • Reply
  REGNANDET GER OSS EN INNEDAG - Gott för själen
  7 maj, 2022 at 10:19

  […] medvetna om vad som komma skulle. Vi vill ju gärna vara ute och jobba. Det hade varit skönt att få muren färdig. Men, dagens väder gör att vi pausar det […]

 • Reply
  VÅRT MURBYGGE BÖRJAR NÄRMA SIG SLUTET - Gott för själen
  9 maj, 2022 at 06:01

  […] till insidan av muren medan Andreas körde vidare med underarbetet för muren längre upp. Så här såg muren ut för ett par veckor […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.