bygga nytt

BESÖK PÅ BYGGPLATSEN MED MELLANSONEN

I lördags var vi som sagt på besök på byggplatsen med mellansonen och hans sambo. Senast jag visade bilder därifrån var efter husleverans för två veckor sedan.

Besök på byggplatsen
Besök på byggplatsen

Det har väl inte hänt så jättemycket synligt sen husleveransen visserligen, men en liten uppdatering kanske är kul. Här står jag på garageuppfarten och fotar upp mot entrén. Till höger om dörren är gästrumsfönstret. Vi hade tänkt ha kontor där från början, men har nu bytt plats på rummen. Till vänster om dörren är fönster ovanför diskbänken. Och längst till vänster är fönstren vid matplatsen i vardagsrummet.

Här står jag på gatan mitt framför huset. Takpannorna kom på plats på mindre än en dag.

Vi kikade in genom fönstren och konstaterade att innertaket var isolerat och nån innervägg var uppreglad.

Här är terassdörrarna ut från vardagsrummet. Det kommer att bli så härligt att smälla upp dörrarna och kliva ut på ett stort trädäck med sol från morgon till kväll!

Om nån vecka ska vi ha möte med elektrikern på plats. Det ska bli spännande (eller inte) att se vad den offerten landar på. Hua!

Besök på byggplatsen
Besök på byggplatsen

Nån gång under byggets gång kommer solcellspaneler läggas där på taket i söderläge. Det ska bli riktigt spännande att se om vi kan sälja tillbaka energi till elbolaget.

Vi visade runt lite utanför och försökte förklara hur vi tänkt oss. De verkade gilla vad de såg.

Jag har senaste tiden gjort inlägg om husbygget varje tisdag för att ha nån form av struktur. Tänkte fortsätta så ett tag. Får se hur länge det känns rimligt. Kan tänka mig att det blir mer frekvent vartefter.

Idag ska jag åka till jobbet och få en ny (begagnad) dator. Efter det kanske jag slipper stresspåslaget att starta om datorn 10-15 gånger om dagen och förlora information. När min nya dator sen kommer om några veckor så blir det förmodligen ännu bättre! Vad som helst känns bättre! Typ.

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Anna
  26 januari, 2021 at 07:48

  Så spännande att följa ert husbygge! Kommer ju bli HUR fint som hlst 🙂
  Å förstår att du måste vara alldeles plirrig och bara längta efter att inreda och fixa där 🙂
  Ha en underbar tisdag!
  Varm kram Anna

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.