bygga nytt

HUSLEVERANS FRÅN SNÖSTORM TILL SOLSKEN

I tisdags i förra veckan uppnådde vi en milstolpe och det var riktigt spännande. Det blev husleverans från snöstorm till sol. Vi följde med spänning väderprognoserna dagarna innan den stora dagen.

Det var ett riktigt busväder kvällen innan så vi tyckte synd om byggarna som kanske skulle tvingas jobba i snöstorm.

Vi hade förberett oss med varma kläder och fikaväska kvällen innan (njae, vi hade inte kokat kaffet på kvällen 😉 ) så vi skulle hinna vara på plats tidigt. Vi ville ju inte råka ut för att nästan allt var klart, som då grunden gjöts. Strax innan sju, då vi var på bygget, såg det ut så här. Första hörnet var redan satt. Mörkret var kompakt förutom strålkastaren från kranen. Det var 3-4 minusgrader och ovädret hade dragit förbi även om himlen var täckt med moln.

Vi pratade med en av lastbilschaufförerna som berättade att det varit en utmaning att ta sig upp från Halland. Det hade visst gått i 60-70 på motorvägen och alla bilar låg på en lång rad i högerfilen. Ingen körde ens om, vilket det ju mer eller mindre alltid brukar vara nån som gör oavsett väder. En av de två lastbilarna med vårt hus körde också fast i en backe i vårt område. Han hade lyckats välja den smalaste och brantaste backen fram till vår tomt. Tur att vi inte visste hur ”spännande” det varit. Men det gick bra.

Husleverans från snöstorm till solsken
Husleverans från snöstorm till solsken

Efter första hörnet fortsatte de med väggelementet för klädkammare och badrum. Det stående fönstret är till stora badrummet. Det till höger är luckan till elmätarskåpet. Skönt att få det på baksidan där ingen kommer att vara.

Här kommer det högsta fönsterpartiet flygandes. (De lyfter det liggande).

Det längsta fönsterpariet är det här. Dubbeldörr i mitten och fönster på båda sidor. Dessutom blir det sneda fönster ovanför. Så roligt att se hur de byggde ihop alla delar likt lego.

Husleverans - hälften av väggarna på plats
Husleverans – hälften av väggarna på plats

Det ljusnade efter en stund. Då var det lite lättare att se och få en känsla för husets placering och storlek.

Vårt byggäng har byggt just den här husmodellen sisådär 15-20 gånger, om jag minns rätt. Dessutom var kranföraren en som de brukar jobba med. Det syntes att de var riktigt rutinerade och inkörda på varandra.

Det övre sneda fönstret kom på plats. Jag tror att det var det sista väggblocket och det hade bara gått lite drygt två timmar. Så imponerande.

När väggarna var uppe åkte vi iväg för att köpa smörgåstårta till gänget. Det var de helt klart värda.

Husleverans från snöstorm till solsken
Husleverans från snöstorm till solsken

När ”gubbarna” tagit en stärkande fikapaus, och vi fikat i det uppvärmda uthuset, så skingrade sig molnen och takstolarna kunde lyftas på i strålande sol.

Husleverans
Husleverans

Det är ett stabilt bygge. Det finns inte en enda bärande innervägg utan allt vilar på ett par takbjälkar och ett par ”stolpar” (inuti två innerväggar).

Husleverans i strålande solsken
Husleverans i strålande solsken

Vi har drömt och fantiserat om hur bra det kommer att bli. När grunden var gjuten så kändes det som att det överträffade förväntningarna. Nu när huset är på plats så känns det ytterligare snäppet över förväntningarna med storlek och placering på tomten.

Husleverans
Husleverans

Med 140 kvm kommer huset att bli precis lagom stort för oss och med ett par extra rum för övernattande ungar eller andra gäster. Rolig planlösning med vinklar och vrår. Det kommer att vara härliga sällskapsytor både inne och ute. Från hörnet till vänster i bild, runt det avkapade hörnet med stora fönstren och terassdörrarna vidare till det hörn som syns till höger kommer det att vara trädäck. Sol från morgon till kväll.

Det kändes verkligen symboliskt att det blev husleverans från snöstorm till solsken.

Må bäst!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Karin
  19 januari, 2021 at 02:56

  Oj vad spännande och vad fint dokumentärt av dig. Tur med vädret under monteringen! Ser fram emot fortsättningen. Kram

  • Reply
   Lena
   22 januari, 2021 at 05:31

   Tack snälla du! Kul att du hänger med!

 • Reply
  BÄSTA VÅRKÄNSLAN AV TULLISAR - Gott för själen
  22 januari, 2021 at 06:00

  […] lite. Vi har inte riktigt bestämt vilken kulör vi vill ha kontoret. Förmodligen åker vi till husbygget och förmodligen kommer mellansonen och sambo dit också för att titta. De var visst […]

 • Reply
  BESÖK PÅ BYGGPLATSEN MED MELLANSONEN - Gott för själen
  26 januari, 2021 at 05:43

  […] på byggplatsen med mellansonen och hans sambo. Senast jag visade bilder därifrån var efter husleverans för två veckor […]

 • Reply
  MÖTE MED ELEKTRIKERN PÅ BYGGET - Gott för själen
  2 februari, 2021 at 07:09

  […] Två veckor sedan husleverans har passerat. Innertaket är isolerat och innerväggarna är uppe. Nu börjar man få en känsla för hur det kommer att se ut. Vi har ju visserligen varit in i ett par olika visningshus (samma modell), men det var ett tag sen. Så himla roligt att se! […]

 • Reply
  EGENTILLVERKAT PLANKBORD MED SLÄKTHISTORIA - Gott för själen
  23 mars, 2021 at 06:21

  […] ska fräscha till det lite under våren innan vårt nya hus byggts klart. Behöver stryka på ny hårdvaxolja för att ge ett nytt […]

 • Reply
  GOTT SLUT PÅ 2021 OCH GOTT NYTT 2022 - Gott för själen
  31 december, 2021 at 08:23

  […] startade bra. Vi fick husleverans av vårt nya hus! Det var så spännande! Vi gjorde ett antal invändiga val och försökte hänga på tomten så […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.