bygga nytt

PLATTAN TILL VÅRT NYA HUS ÄR GJUTEN

Vi hade tagit ledigt då plattan till vårt nya hus skulle gjutas. Så roligt att kunna vara med och fota de större stegen i projektet. Som vanligt denna vinter så var det en gråmulen morgon.

Vi tog det lite lugnt på morgonen. Tänkte att det nog skulle ta några timmar för betongarna att gjuta hela plattan. När vi kom dit strax efter åtta såg det ut så här!

Jäklarns vad snabba de var. Det var bara ett litet hörn kvar som skulle gjutas. Då vi dök upp väntade de på den sista betongbilen.

Betongleverans till plattan till vårt nya hus

Efter en stund kom bilen som fyllde på betong i den här makapären.

Gjutning av plattan till vårt nya hus
Gjutning av plattan till vårt nya hus

Sen blev det full action. Fyra ”gubbar” for omkring och gjorde det de skulle. Det syntes att de visste vad de gjorde.

Här kommer betongen sprutandes som i en pelare.

Den fyrkantiga plattan sätts på betongen. Högst upp på pinnen sitter mottagaren för en laser. Borta vid uthuset sitter själva lasern. Han gick runt och mätte höjden på betongen. Stack ner nån grej, som jag tror vibrerade, för att jämna ut betongen.

Det rykte av den varma betongen.

Plattan till vårt nya hus är klar!

När vi stått där en stund så började det ljusna. I den mån det kan bli ljust med ett grått täcke på himlen. Betongarna var som sagt klara rätt snabbt och skulle ta paus. Nån timme senare var en av dem tillbaka för att slipa plattan jämn och blank. Jag blir alltid så fascinerad över olika personers yrkesskicklighet. Och såklart deras yrkesstolthet. Sånt märks på resultatet. Så, om resten blir så bra som plattan till vårt nya hus så kommer det att bli toppen!

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Maria - Wikers Liv
  29 december, 2020 at 04:51

  Åh så himla roligt att följa ert husbygge! Jag dokumenterade vårt husbygge på bloggen då 2011-12, under etiketten ”husbygget”.
  Vi har ju byggt inte mindre än tre hus… men fjällhuset gjorde vi ju inget på själva, så jag känner väl igen momenten du visar och beskriver. Visst är det golvvärmerör som kommer upp i den vita lådan, helt rätt. Jag har varit med och lagt ut såna där värmeslingor, klickat fast dem i såna där svarta ”remsor” som ni har där i bild 😉 🙂
  Som du säger, det ligger mycket jobb och prylar i ett hus, som man inte visste om inte ser. Intressant att ha möjligheten att se hur ett hus byggs upp, inte alla förunnat 🙂
  Följer bygget med spänning och tror det kommer bli hur bra som helst! Och… lite avundsjuk, faktiskt… 😉 🙂
  Kram/Maria

  • Reply
   Lena
   30 december, 2020 at 08:00

   Jahaaa, var du med så pass handgripligen och byggde?! Det låter ju egentligen ännu roligare. Men vi vill inte lägga den tiden nu.

 • Reply
  LEDIGHETEN HAR ÖVERGÅTT I VARDAG - Gott för själen
  4 januari, 2021 at 06:04

  […] haft en riktig toppenledighet. Många många timmar har vi suttit med planering och beslut kring husbygget. Skön att sätta check på ett antal saker. Nu är det inte mycket kvar att besluta om. Vi har […]

 • Reply
  HUSLEVERANS FRÅN SNÖSTORM TILL SOLSKEN - Gott för själen
  19 januari, 2021 at 06:00

  […] hinna vara på plats tidigt. Vi ville ju inte råka ut för att nästan allt var klart, som då grunden gjöts. Strax innan sju, då vi var på bygget, såg det ut så här. Första hörnet var redan satt. […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.