bygga nytt trädgård

VÅRT MURBYGGE BÖRJAR NÄRMA SIG SLUTET

Vårt murbygge börjar närma sig slutet tack vare att det blev en toppenfin dag igår. Och lördagen som startade med inneväder växlade över till okej väder så vi kunde vara ute då också.

Vårt murbygge börjar närma sig slutet

I lördags förmiddag åkte jag först till gymmet och rev av ett pass som gjorde att svetten droppade av mig. Sen åkte jag snabbt hem och duschade och vände tillbaka till stan. Jag kom på att jag ville kolla lite på kläder. Hittade två klänningar på Lindex. Får se om jag behåller båda.

Jag roade mig på egen hand medan Andreas var hemma och försökte få bort kalket på duschväggarna. Galet mycket kalk i enköpingsvattnet! Lagom när jag om hem så sprack himlen upp. Jag bytte om till arbetskläder och flyttade på en del av tegelstenarna som jag travat upp på ett tillfälligt ställe för nån månad sen. De är så sjukt tunga de där gamla stenarna och ännu tyngre känns det såklart efter ett träningspass, hehe. Andreas fortsatte med muren.

Vårt murbygge börjar närma sig slutet

Vi tog givetvis ett bad för att koppla av efter trädgårdsdagens slut. Sen blev det en vansinnigt god helstekt fläskfilé med potatisgratäng och lite soffhäng framför tv’n.

Gårdagen bjöd på riktigt toppenväder, som sagt. Vi var ute från morgon till kväll. Jag körde ett antal skottkärror med jord från släpkärran till insidan av muren medan Andreas körde vidare med underarbetet för muren längre upp. Så här såg muren ut för ett par veckor sedan.

Vårt murbygge börjar närma sig slutet

Vi for iväg och köpte närmare 50 murblock till för att bygga vidare. Det är lite klurigt att få till nivåskillnaderna, men det blir riktigt bra. Vi testar lite olika placering av var ”trappstegen” i muren ska vara. Om det ska vara en sten direkt efter ett ”trappsteg” eller ett par stenar på en nivå och innan nästa varv kommer. Vi får se hur det slutar.

Vårt murbygge börjar närma sig slutet
Vårt murbygge börjar närma sig slutet

Första delen av muren är snart klar. Sen ska det skapas en plantering innanför. Planering pågår för vilka växter vi ska välja. Så roligt, men samtidigt så svårt.

Japp, även söndagens arbetspass avslutades med spabadsbubbel. Perfekt uppmjukning och avkoppling av en träningsvärksömmande kropp.

Då var det måndag i en helt vanlig arbetsvecka. Vanlig sånär som på att det blir kick off på jobbet på torsdag. Det blir säkert trevligt!

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    TRÄDGÅRDSINSPIRATION OCH KLÄDKÖP - Gott för själen
    16 maj, 2022 at 06:00

    […] på att planera planteringen innanför muren som vi har hållit på att bygga under ett par veckor. Här kan ni se det. Hänglärken på bilden gillade vi båda två. Så fin färg på den. Tyvärr fäller ju lärken […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.