trädgård

TRÄDGÅRDSINSPIRATION OCH KLÄDKÖP

I lördags blev det trädgårdsinspiration och klädköp hela dagen lång. I nio timmar var vi ute och for omkring. Det viktigaste var att få lite idéer.

Vi håller på att planera planteringen innanför muren som vi har hållit på att bygga under ett par veckor. Här kan ni se det. Hänglärken på bilden gillade vi båda två. Så fin färg på den. Tyvärr fäller ju lärken barren under vintern och vi vill ha så mycket vintergrönt som möjligt. I alla fall i den plantering vi håller på med just nu. Så den fick inte följa med hem.

trädgårdsinspiration ormhassel

Ormhassel är så fint. Här hittade vi en röd variant. Men den kan visst bli ett antal meter hög och det har vi inte tänkt oss. Så det får nog bli en vanlig grön, som verkar bli lite lägre.

Ett jättefint och kraftigt fikonträd såg vi. Men inte heller det fick följa med hem.

trädgårdsinspiration

En rostig häst i naturtrogen storlek hade väl varit lite kul att ha i trädgården… Men njae, det hade nog blivit lite för mycket, hehe.

trädgårdsinspiration

Några funkior kommer det nog att bli också.

trädgårdsinspiration

Kolla in detaljerna på det här eldfatet. Så vackert fat!

trädgårdsinspiration

Vi började vår utflykt på Norells trädgårdscenter, strax utanför Västerås. Titta så fina små luftballonger de hade där! Och självklart en massa inspiration till trädgården. Därifrån fortsatte vi till Sundbyholm där dotterns pojkvän bor. Hans föräldrar bor alldeles i närheten också. De var trevligt att få träffa dem. Det blev en kort fika och även en kort träff med hans hund. En riktigt charmig bjässe 🙂

Vi åkte sen till Åsby hem och trädgård. Dottern och pojkvän hängde på dit och där bjöd vi på räkmacka innan vi skiljdes åt och fortsatte var och en på varsitt håll.

Förutom att de har massor med fina växter så har de massor med fin inredning och en del kläder också. Jag vill ha typ allt!

De har bland annat varumärken som Ernst och Artwood. Just de här fiskarna minns jag inte var de kommer ifrån.

Lite så där skulle jag kunna tänka mig i uterummet.

trädgårdsinspiration

Vi fick med oss lite sommarblommor och tre små prydnadsträd hem. Vi hittade uppstammade klätterbenved eller silverbenved som de också kallas (bilden ovan). Bara de klarar sig så kommer de nog bli väldig fina där i planteringen tillsammans med några låga vitbrokiga benvedsplantor också.

När vi var klara där så studsade vi in på Erikslund shoppingcenter. Och jag hittade två par byxor. Vet inte hur länge jag letat, men nu lyckades jag. Så skönt!

Igår jobbade vi i trädgården hela dagen. Muren blev i princip klar. Jag ska bara peta ner lite sjösingel i gliporna mellan murblocken. Men jag vill nog först plantera längs murkanten först så det inte blir så mycket jord bland stenarna.

Och vips så var det måndag och ny arbetsvecka. Jaja, vi hann ju en hel del iallafall. Framför allt var vi nöjda med den trädgårdsinspiration vi fick. Och att muren är klar, såklart.

Må bäst!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Karin
  18 maj, 2022 at 06:23

  Men hjälp jag trodde det var en riktig häst! Hade blivit livrädd att ha en sådan i trädgården. I Sollentuna finns det en plåthäst i naturlig storlek i en rondell och jag tror alltid att det är en riktig häst som har rymt!

  • Reply
   Lena
   18 maj, 2022 at 09:08

   Hehe, ja, den är riktigt verklighetstrogen!

 • Reply
  OST OCH VIN I BADROCK PÅ TRÄDÄCKET - Gott för själen
  22 maj, 2022 at 08:03

  […] klart med jobbjobbet så bytte jag om och gjorde honom sällskap. Planterade tre prydnadsträd som vi köpte förra helgen. När vi var nöjda för dagen hoppade vi in i varsin dusch och tog på badkläder och […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.