bygga nytt trädgård

TRÄDGÅRDSARBETET ÄR IGÅNG OCH DET ÄR MARS

Trädgårdsarbetet är igång här hos oss och det är bara mars än så länge! Så härligt att kunna starta lite smått. Eller lite smått är det väl kanske inte. Med tanke på hur det ser ut i trädgården just nu, hehe.

Trädgårdsarbetet är igång

Vi har hyrt en grävmaskin över helgen. Så snart vi insåg att tjälen släppt så bokade vi. Här på bilden har Andreas grävt ur för att förbereda för en mur.

Muren ska gå upp mot huset och sen svänga runt till vänster en bit framför huset. Där gruset syns ska det bli en stengång. Gången ska gå runt huset bak till uthuset. När rännan för muren var klar körde han bort till uthuset som syns till vänster i bild, bakom tuijan.

Men kolla här då, vilken skatt! Den låg ett par decimeter under marknivån. Andreas lyckades lirka fram den med den lilla maskinen och jag såg skönheten i den. Jag lyckades flörta tillräckligt bra med honom så han gick med på att spara den.

Trädgårdsarbetet är igång och vi hittade skatter under marknivån!

Jag hittade en bra plats och han lyckades baxa den på plats där jag pekade hit och dit. Ja, ni fattar, hehe.

Och här då! Vi hittade flera skatter. Murstocken från det rivna huset i samband med att vi byggde nytt hus var nergrävd. Markentreprenören som rev huset ansvarade såklart för att köra bort rivningsmassor. Vi bad honom att. gräva ner lite av murstocken för att fylla ut nivåerna lite. Efteråt har vi tyckt att det såg lite väl högt ut och vi har sett några hörn av tegelstenar sticka upp här och var. Så vi har ju haft våra misstankar. Nu förstår vi att troligen hela murstocken var nergrävd. Jaja, nu får vi se det som skatter istället.

Trädgårdsarbetet är igång

Det är sisådär 170-180 stycken tror jag. Andreas grävde loss, jag hoppade ner i gropen 40 cm ner, tog en sten i vardera hand, hoppade upp ur gropen och travade upp dem 10 meter bort. Efter ett pt-pass i fredags morse och flytthjälp i fredags eftermiddag så blev det här toppen på en rejäl träningshelg, kan man säga.

Jodå, vi pausade lite också. Både med lunch och fika. Och innan solen gick ner, innan vi körde sista rycket, tog vi ett litet glas rött i fåtöljerna.

I skrivande stund är det söndagmorgon. Sommartiden är här och trädgårdsarbetet är igång. Andreas är redan ute och gräver. Jag ska dra på mig arbetskläderna och fortsätta med de sista tegelstenarna.

Ha en toppensöndag!

Må bäst!

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Anna-Maria
  27 mars, 2022 at 03:59

  Vad spännande att gräva och fixa i trädgården! Och att ni verkar göra lite fynd här och där. 🙂 Härligt med ett glas vin som avslutning på dagen.

  • Reply
   Lena
   27 mars, 2022 at 05:59

   Ja, det är jättekul. Särskilt när man gör fynd! 🙂

 • Reply
  Monica
  29 mars, 2022 at 09:24

  Roligt att se sen hur ni gjort och gör i trädgården, mycket jobb och slit på vägen men trädgårdsarbete är väldigt roligt, bara svårt att få tiden att räcka. Ser bra ut att ni tar pauser, sånt kan det bli lite dåligt med.
  Lycka till med allt.

  • Reply
   Lena
   30 mars, 2022 at 05:44

   Kul att du gillar att jag delar med mig lite 🙂 Visst är det härligt med trädgårdsarbete. Att se hur det växer fram. Tack!

 • Reply
  Monica
  29 mars, 2022 at 09:28

  PS stenar som den bumlingen tar jag alltid vara på med och gör något vackert eller spännande utav. Är toppenfint med dem och de bryter av lite och man får lite nivåer.

  • Reply
   Lena
   30 mars, 2022 at 05:45

   Älskar stenar. Det blir en viss karaktär på tomten.

 • Reply
  TÄNK OM DET ÄNDÅ VARIT DECEMBER - Gott för själen
  10 april, 2022 at 08:53

  […] Vi påbörjade markarbetena för ett par veckor sedan. Vi hyrde grävmaskin en helg (det kan man läsa om här) och vi kärrade 7 ton bärlager förra helgen (det kan man läsa om […]

 • Reply
  ETT SPABAD KOM FLYGANDES I LUFTEN - Gott för själen
  14 april, 2022 at 07:22

  […] några helger för att förbereda markbädden där badet skulle stå och längtade efter leverans. Här, här och här kan du läsa om […]

 • Reply
  HALVA VÅRT MURBYGGE BLEV KLART I HELGEN - Gott för själen
  25 april, 2022 at 05:49

  […] vi hyrde en grävmaskin för att förbereda för spabad så passade vi på att gräva ur för muren […]

 • Reply
  MARKARBETE DÄR MUSKLERNA FICK JOBBA - Gott för själen
  31 maj, 2022 at 08:49

  […] Förra helgen hyrde vi en grävmaskin för att schakta bort en del och få lagom nivå. Här kan man läsa om det. I helgen var det alltså dags att planera ut bärlager. Vi tog en bit i taget med markduk, […]

 • Reply
  EN PLANTERING VID ENTRÉN BÖRJAR TA FORM - Gott för själen
  1 juni, 2022 at 06:26

  […] har hyrt en grävmaskin vid ett par tillfällen för att gräva bort gräsmatta och gamla rötter från buskar till att […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.