bygga nytt trädgård

MARKARBETE DÄR MUSKLERNA FICK JOBBA

Oj vilken härlig helg vi haft! Härlig för att vi gjort markarbete där musklerna fick jobba. Härlig för att det varit bra väder. Härlig för att vi kommit en bra bit på vägen. Och härlig för att vi var på konsert!

markarbete där musklerna fick jobba

I fredags kväll körde vi några kärror grus från garageuppfarten till andra sidan huset. (Som jag berättade om här). I lördags morse fortsatte vi.

Vi förbereder för en stenlagd gång där framför trädäcket. Förra helgen hyrde vi en grävmaskin för att schakta bort en del och få lagom nivå. Här kan man läsa om det. I helgen var det alltså dags att planera ut bärlager. Vi tog en bit i taget med markduk, på med ett lager grus, vattna och padda. Repeat!

markarbete där musklerna fick jobba

Det ska bli skönt att få en provisorisk grusad gång istället för det bitvis knöliga underlag vi hittills gått på. När vi var lagom klara för dagen i lördags hoppade vi in i duschen och bytte om. Tog sen bilen ner på stan för en enkel middag och sedan vidare på konsert. Det blev en väldigt trevlig kväll. Berättar mer om den sen.

Igår morse var det dags att brottas med gruset igen. De här två är våra bästisar numera. En padda som plattar till gruset ordentligt för att få det stabilt och en laser för att smidigt kunna mäta höjder. Toppeninvesteringar!

Vi hade kommit så långt att vi skulle lägga ett dräneringsrör för vattenavrinning från ett stuprör. Det var så retligt för bara ett par decimeter saknades för att kunna lägga ner röret. Och precis där var det fortfarande tjäle! Vi försökte hacka med en spade och ett spett, men det var nästan stenhårt. Då kom Andreas på den smarta idén att elda lite. Tidningspapper, grillkol, ved och tändvätska släpades fram.

Naturligtvis hade det börjat blåsa. Jag byggde upp skottkärrs-skydd mot häcken för att den inte skulle ta eld och mot vinden från andra hållet. Och jodå, det funkade! Efter att Andreas eldat nån timme, och jag rensat ogräs under tiden, så gick det finfint att gräva det sista. Vi kunde komma vidare!

Trots att vi kört 7-8 ton grus med skottkärrorna, från fredag kväll till söndag kväll, så hann vi inte riktigt klart med det vi tänkt. Det där med tjälen och elden hindrade oss. Men men. Säsongen har bara börjat och vi har ingen brådska.

markarbete där musklerna fick jobba

Älskar att jobba ute med kroppen! Vilken härlig träningsvärk vi har i kroppen nu! Det kommer att bli flera inlägg där jag säger att vi gjort markarbete där musklerna fick jobba. Än så länge är vi inte färdiga på långa vägar!

Må bäst!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Anna-Maria
  4 april, 2022 at 02:07

  Bra jobbat med allt grävande och fixande! Vad jobbigt att det var tjäle kvar i marken precis där ni skulle gräva.

  • Reply
   Lena
   5 april, 2022 at 06:56

   Ja, det var så irriterande! Men skönt att det löste sig rätt snabbt.

 • Reply
  Butta
  5 april, 2022 at 06:02

  Bra jobbat, vad duktiga ni är! Jag tänkte på om det inte går att hyra sådana där maskiner och mätinstrument, men det var kanske det du menade med investering. För man kanske inte använder sådant varje år😜

  • Reply
   Lena
   6 april, 2022 at 06:44

   Tack! Ja, vi kämpade hårt 🙂

   Jodå, det går att hyra, men eftersom vi skulle hålla på så mycket med trädäck och stenläggningar i samband med att vi byggde huset så ville vi ha en egen. Dels blir det billigare och dels behöver man inte planera lite mycket. Sen kommer vi nog att sälja sakerna, när vi känner oss klara.

 • Reply
  EN KVÄLL MED SHOWGRUPPEN ÅTERSKEN - Gott för själen
  6 april, 2022 at 06:00

  […] jobbade på i trädgården hela helgen med att köra grus. Så ett avbrott med middag på stan och sen konsert på lördagkvällen satt fint. Förra gången […]

 • Reply
  MARKBÄDD FÖR SPABAD ÄR NÄSTAN KLART - Gott för själen
  11 april, 2022 at 05:54

  […] hade vi lagt klart bärlager och paddat fram till igår. Så igår skulle det sista lagret på med stenmjöl. Vi mätte och […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.