recept

GOTT FÖR SJÄLENS LÅNGPANNEBRÖD

 

Jag gör oftast mitt frukostbröd själv. Nu har jag testat fram ett nytt recept. Det blev till sist så pass bra att jag vill inspirera andra att testa. Det här gjorde jag igår. Håll till godo! Framtestat efter inspo från den här tjejen.

 

IMG_0054 frukostbröd

Gott för själens långpannebröd

Ingredienser

4 dl havregryn
6 dl mjölk (4+1)
50 g jäst
1 dl hackade nötter
1 dl solrosfrön
1 dl havrekli
1 dl olivolja
1 msk honung
2 tsk salt
8-9 dl rågsikt

Gör så här:

  • Häll upp 4 dl av mjölken och havregrynen i en kastrull och koka upp på svag värme. Rör under tiden så det inte bränns i botten
  • Häll i den sista dl mjölk och ställ kastrullen på kylning till 37 grader. Är det kallt ute så ställer jag ut den.
  • Smula ner jästen i en liten skål. Häll lite av den avsvalnade gröten över jästen och rör till jästen smält.
  • Häll i jäströran, gröten och allt annat i en bunke och blanda länge. Jag brukar köra ungefär 5 minuter med min Kitchen Aid. Degen ska vara rejält kladdig, så där så man blir hysterisk på att det fastnar över allt.
  • Täck bunken med en handduk och låt jäsa i 30 minuter.
  • Tryck ut degen i en långpanna (24×30 cm). Pensla med vatten och strö lite havregryn och/eller solrosfrön över degen. Täck den med handduk och låt jäsa i 30 minuter till.
  • Grädda i 20-30 min i 200 grader.
  • Låt svalna något och skär i 24 bitar. Jag brukar även dela varje bit mitt itu och frysa in dem så.

 

IMG_0055 frukostbröd

Du har nu färdigskurna bitar av härligt frukostbröd att njuta av!

 

IMG_1119 långpannebröd x

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Maria
    29 februari, 2016 at 09:51

    Tack för all inspiration du ger.
    Önskar en bra och produktiv vecka.
    Kram
    Maria

    • Reply
      Lena
      7 mars, 2016 at 06:53

      Åh, tack själv! Vad roligt att du tycker det!

  • Reply
    Home2tiny
    29 februari, 2016 at 10:28

    Mums så gott, hembakat bröd är bland det bästa som finns. Kramisar Tina

  • Reply
    Fru Sederblad
    29 februari, 2016 at 09:39

    Åh, det lät gott! Borde jag verkligen prova någon dag, får se om det blir till helgen kanske. Kram!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.