Det dök upp ett kanongott recept på kavringsnittar med kräftröra inför påsken. Eftersom man givetvis kan göra dem lite när som helst så vill jag ju bjuda på receptet. Tyvärr med en suddig bild.
Kavringsnittar med kräftröra
Ingredienser till ca 16 snittar:
300 g kräftstjärtar (avrunnen vikt)
1 dl majonäs
2-3 msk riven pepparrot
2-3 msk hackad dill
1 msk pressad citron
salt och svartpeppar
ca 8 skivor rågbröd/kavring
Så här gör du:
- Dela kräftstjärtarna något och blanda sedan med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna röran gotta till sig en stund i kylen innan du toppar små brödbitar med den.
- Stansa ut två små rundlar ur varje brödskiva med tex ett snapsglas.
- Lägg kräftröra på brödbitarna och garnera med lite dill.
Alltså. Så vansinnigt goda!
Här är originalreceptet tillsammans med några andra goda recept.
Må bäst!
2 Comments
Maria - Wikers Liv
10 april, 2018 at 08:20Åh, något för mig ser jag direkt! MUMS!!!!
Tack för tips!
Kram och hoppas solen lyser på dig med idag 🙂
/Maria
PÅSKBUFFÈ MED EN TWIST - Gott för själenGott för själen
16 april, 2018 at 04:56[…] bland annat en påskskinka med lite speciell griljering, mimosasallad, ägg- och ansjovissallad, kavringsnittar med kräftröra, snittar med västerbottenskräm, tryffeläggröra med parmesan och saffranskladdkaka med vit […]