inredning

HELHETSBILDER FRÅN VARDAGSRUMMET

 

Jag har fått några frågor om helhetsbilder på vardagsrummet. Det känns lite läskigt att backa tillbaka med kameran och visa mera eftersom det känns som jag bjuder in er lite längre hos mig. Men va’fasen. Är ni med? Nu kör vi!

 

IMG_1022 matbord x

Detta är vad man ser då man kommer till oss och står i hallen. Matbordet är egentillverkat.  Stolarna är från Ikea, sjal från Dixie, zebralampa från Lantliv Inredning, sagopalm från Plantagen, vaserna Svenskt Tenn, linnegardiner från Åhléns, taklampan från Mio, båten i det höga fönstret är en present.

 

IMG_1025 fåtöljer från hallen x

Ok, vi tar ett steg fram och står på gränsen mellan hallen och vardagsrummet och vrider oss liiite till vänster. Där ser vi vår härliga favvo-hörna, som inte är nån hörna. En gammal dricka-trä-back som rymmer några böcker och gamla inredningsmagasin. Ljusstaken köpte jag på Bomans hotell i somras. Och en riktigt gammal amerikakoffert agerar bord.  Koskinnet är från Ikea. Här finns mera bilder på skinnet och hörnan.

 

IMG_1017 fåtöljer från hallen x

Fåtöljerna skulle behöva bytas ut eller kläs om. De är gamla och slitna (även om det som tur är inte syns så tydligt på bilderna). Det är nåt finskt märke som borgar för riktigt bra kvalitet, men det kostar i princip lika mycket att klä om dem som att köpa nya. Där bakom Monsteran skymtar en bit av köket.

 

IMG_1016 fåtölj o matbord mot kök x

Och där ser man återigen en bit av matbordet. Och längst bort mot väggen står en gammal doktors-väska i skinn där jag samlar trädgårds- och inredningsmagasin.

 

IMG_1026 braskamin mot matbord x

Vi står fortfarande kvar på gränsen mellan hallen och vardagsrummet och vrider oss liiiite åt höger. Braskaminen är alltså mitt emot myshörnan, som inte är nån hörna. Och precis hitom kaminen finns öppningen till kontoret/gästrummet.

 

IMG_1029 vardagsrum mot fönster x

Tar jag ett par steg till, så jag står mellan fåtöljerna och kaminen och vrider mig lite till höger så ser jag fortfarande en bit på matbordet och en bit av soffhörnan. Soffor från Svenska Hem, kuddar från Mio, HM home, Åhléns, Day Home. I nederkant på bilden syns en gammal trälår full med ved och tändpinnar.

 

IMG_1012 soffa mot fönster x

Här har jag klivit fram lite till. Ljusstake vid tv’n från Skultuna, soffbord egentillverkat, grön kruka med Kungsängslilja Uppsala Ekeby.

 

IMG_1081 soffhörna x

Här står jag vid matbordet och fotar rakt mot soffhörnan. Där ovanför tv’n ska jag antingen sätta upp en tavelvägg eller flytta dit hyllan från högra väggen. Allt för att försöka ta ner tv’ns framträdande roll! Och där under tv-hyllan ska jag försöka hitta en lösning, som maken kan gå med på, för att dölja alla andra fula apparater.

 

IMG_1079 soffa mot kontor x

Och där har jag vridit mig ytterligare lite åt höger. Till höger i bild är väggen mot kontoret och precis utanför bild till höger finns braskaminen.

Lite egensnickrat, lite gammalt och slitet, lite Ikea, lite nytt från andra möbelaffärer, lite rese-minnen, lite loppat, lite minnen från släktingar, lite hittat i skogen, lite trendiga inredningsdetaljer. Allt i en salig Lena-röra helt enkelt. Lite fix är kvar innan jag känner mig helt nöjd.

Så, puh! That’s it. Fattar ni hur allt hänger ihop?

Må bäst!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Suss
  9 mars, 2016 at 06:58

  Vad kul att få kika in i ditt vardagsrum. Snyggt ni har det. Det där med tv-problemet känner jag igen 😉 Kram

  • Reply
   Lena
   9 mars, 2016 at 06:29

   Eller hur! Vet inte hur man ska lösa det, men jag tror att om det finns nåt mera runt tvn så försvinner den lite.

 • Reply
  Maria
  9 mars, 2016 at 07:48

  Du har ett mycket fint och personligt hem. Tycker verkligen allt ser trivsamt och smakfullt ut. Tack för att du delar med dig.
  Kram
  Maria

  • Reply
   Lena
   9 mars, 2016 at 06:29

   Tack, vad gullig du är!

 • Reply
  Milla
  9 mars, 2016 at 09:57

  Vad härligt ni har! Alldeles unikt, utan nåra bloggsignum alls om du förstår vad jag menar – gillar stort!
  ps i helgen ska jag göra Erikslund (H&M home o lite annat) – du har inte nåt ärende dit för en bloggfika? Kom att tänka på att det vore ett kul sätt att mötas på ett tillfälle då det funkar! Kram

  • Reply
   Lena
   10 mars, 2016 at 05:45

   Ja, jag förstår vad du menar. Tack! 🙂

   Åh, det hade varit kul att ses! Bloggdejter är ju alltid kul. Har du planerat vilken dag du ska dit? Vi hörs på FB imorgon så får vi se om vi får ihop det.

   • Reply
    Milla
    10 mars, 2016 at 08:01

    Ja vi har ju FB ju! Dag har jsg inte bestämt, lör eller sön spelar inte så stor roll numera att shoppa. Vi hörs! Kram

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.