livet

ETT BERG KANELBULLAR

 

Vi har en lördagmorgon då det regnar, regnar inte, regnar, regnar inte. Typ. Känns rätt okej ändå. Det får nog bli fönstertvätt idag.

 

IMG_3778 kanelbullar x IMG_3782 kanelbullar x

Dottern kom igår. Vi åkte till banken och löste in en check. Hon fick en hyresdeposition återbetald från sin amerikanska hyresvärd. De där jänkarna lever ju typ på stenåldern så de kör fortfarande med checkar och kontanter (hyresvärden ville gärna ha in hyran i kontanter, och vi snackar hundratals hyresgäster!!!). Och vår bank kliade sig i huv’et en lång stund över hur checken skulle lösas in. Det hör ju liksom inte till vanligheterna att folk kommer med checkar och ännu mer sällan en amerikansk! Men men, nu är pengarna på plats.

 

IMG_3780 kanelbullar x

När vi kom hem från banken fortsatte jag att jobba och hon bakade ett berg kanelbullar. OMG vad goda de var!

Nähäpp, fram med fönstertvättsprylar. Ha en bra lördag, vänner!

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Ruth i Virginia
  19 juni, 2016 at 02:52

  Här är en stenålderskvinna, som skriver checkar – åtminstone
  till Skatteverket. 🙂 Gillar också riktiga pengar.
  Skulle glatt betala riktiga dollar för dom där fina kanelbullarna.

  Hur betalar man i Sverige?

  • Reply
   Lena
   19 juni, 2016 at 07:02

   Va’ vill Skatteverket ha checkar!? Herrgud! De måste ju ha ett antal anställda bara för att hantera checkar! Vi skickar allt via fil. Snabb, smidigt och säkert! Privat har man sin elektroniska inloggning på banken där man registrerar alla betalningar (om man inte har autogiro/automatisk dragning varje månad). På företag skapar systemen betalfiler för löner och till leverantörer. Filerna skickas till banken och banken skickar i sin tur filer till mottagarnas bankkonton. Det var säkert minst 40 år sen som man i Sverige fick lön i kontanter eller check 🙂

 • Reply
  Ulrica
  19 juni, 2016 at 07:31

  Ja, det är galet att de fortfarande kör med checkar :-)… det stora landet som ska vara så modernt! Men du, dom där bullarna var ju verkligen ”to-die-for”.. jädrar så goda de ser ut, och dina bilder är så BRA!! Jag älskar ljuset i dem.
  KRAM

  • Reply
   Lena
   19 juni, 2016 at 07:53

   De var galet goda de där bullarna! Kul att du gillar bilderna!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.