trädgård

BLIR INTE KLOK PÅ VÄDRET

 

Alltså vad är det med vädret den här försommaren och sommaren?! Har det inte varit ovanligt kallt och mulet?

 

IMG_4019 petunia x

Det är liksom fram och tillbaka, sol och regn om vartannat. Och bara drygt 10 grader på morgnarna. Jamen det känns väl inte okej i juli!? Men men, jag laddar för att det blir sol och värme lagom till jag går på semester 🙂

 

IMG_4020 petunia x

De här Petuniorna gillar inte störtregnen som varit. Det är så otroligt vackra tycker jag. Men nu ligger de nästan platta. Jag har alltid varit anti Petunior, av nån anledning. Har vägrat ha såna.

 

IMG_3645 petunior x IMG_3647 petunior x

De här två bilderna är från då jag precis köpt blommorna. De är betydligt större nu.

För nåt år sedan skulle jag hitta nåt till den här höga krukan intill middagsbordet vid poolen. Mina ögon har liksom filtrerat bort Petunior, men när jag snurrat några varv på plantskolan så fick jag plötsligt upp ögonen för de här. Det måste vara färgen. Så otroligt fin tycker jag. Nu har jag insett att det är en jättebra växt. Trivs i direkt sol och växer så det knakar.

 

IMG_4024 petunia x IMG_4022 petunia x

Även i år står de nu intill bord och staket med belysning och förgyller våra middagar. Jomen man är ju inte sämre än att man kan ändra sig. Petunior är numera en av mina favoriter. Åtminstone den här färgen 🙂

Må bäst!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Maria
  5 juli, 2016 at 05:44

  Jag hade alltid petunior tidigare. Vita och röda. Sedan övergick jag till någon form av alla färger i ett. Men har tröttnat lite på dem. Då de är otroligt vackra och växer så det knakar men man måste ”knoppa” av de vissna hela tiden. Gör man inte det blir de bara långa och smala. Ett tips om du gillar den blomman. Sätt dem, låt dem växa någon vecka. Sedan gör en brutal klippning, klipp av dem. När de sedan växer tillbaka är de otroligt buskiga och blommar så det knakar. Verkligen spännande och vacker färg på dina.
  Kram
  Maria

  • Reply
   Lena
   5 juli, 2016 at 08:44

   Vilket bra tips! Låter toppen. Vi får väl se om jag vågar klippa nästa år 🙂

 • Reply
  Ulrica
  5 juli, 2016 at 08:36

  Nej, vädret är minst sagt opålitligt, men håll ut.. jag har beställt vackert väder till fredag kväll :-).

  Kram Ulrica

  • Reply
   Lena
   5 juli, 2016 at 08:45

   Men det låter ju perfekt! Om jag också beställer så måste ju chanserna öka att solen visar sig över Enköping, eller hur!?

 • Reply
  Milla
  7 juli, 2016 at 07:58

  VI har haft riktigt fint hela veckan, massa sol när jag kommit hem från jobbet men inte supervarmt. Det är ljuvligt att kunna öppna balkongdörren och släppa in massa sval luft på kvällen, och inga mygg. Juli kan ju vissa är vara skräp, förra året var det inget vidare och 2012 ska vi inte tala om, då var det riktigt illa. Haha nu låter jag som en tant!
  kram !

  • Reply
   Lena
   11 juli, 2016 at 11:11

   Haha, jamen vädret är ju en rätt viktig del av livet i Sverige. Så man får vara lite tantig ibland, menar jag 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.