trädgård

ETT ÖVERGIVET LITET VÄXTHUS

 

Ibland måste man överge saker man egentligen tycker om. Ibland måste man det för att man vill. Och man vill för att man ska må bra.

 

IMG_4216 växthus

Det här lilla växthuset köpte vi för nåt år sen för att testa om det var vår grej med odling. Förra året odlade dottern för fullt och maken pysslade en del också. Inte jag så mycket. Jag har valt bort.

 

IMG_4205 växthus

Tidigt i våras sådde vi tomatfrön och drog igång odlingen. Dottern pysslade vidare. Men sen ett tag tillbaka bor hon inte längre hemma. Typ. Och vi andra har inte mäktat med riktigt.

 

IMG_4199 växthus IMG_4201 växthus

Imorse tittade jag in där och blev förvånad. Vi har inte vattnat på kanske två veckor. Jamen kolla. De stora plantorna mådde prima. Även om det inte riktigt kommit tomater eller chili-frukter. De måste ha klarat sig på kondensen.

 

IMG_4208 växthus

Inte riktigt alla plantor tyckte det var jättekul ställe att bo på!

Det kan ju tyckas vara ganska liten belastning att skvätta på lite vatten då och då. Men lägger man till att man måste koppla om trädgårdsslangen, eller springa och fylla på kannan sjuttioelva gånger, och att alla dessa plantor växer och behöver planteras om, letas krukor, köpa jord, flytta ut alla krukor till trädäcket o s v o s v, så inser man snabbt att det är mera tid som går åt. Jag prioriterar hellre krukor med blommor som jag kan njuta av.

Så vi tvingades välja bort, ville välja bort, för att inte braka ihop under försommaren. Ibland kan det vara gott för själen att välja bort det man egentligen tycker är kul.

Idag är det söndag. En solig söndag. Och mellansonen är här. Det är nåt som är gott för själen även det!

Må bäst!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Katarina
  3 juli, 2016 at 10:11

  Så klokt att skaffa ett sånt där litet först..;)
  Här sattes tomatfrön men sen hände inget mer så i år…näpp det blir helt enkelt inga tomater här i år….känns helt ok.

  Kram o ha en fin dag!
  Katarina

  • Reply
   Lena
   4 juli, 2016 at 07:36

   Det måste få vara ok att släppa taget ibland, eller hur!

 • Reply
  Milla
  3 juli, 2016 at 05:56

  Men åh vilket befriande inlägg! Du har så rätt – även om man gillar nåt och kanske har tid att pressa in så blir det ofta inte längre lustfyllt att uppnå det fina. Funderar på att visa mina pallkragar. De är ett sorgligt kapitel. Helt överväxta – har aldrig fått till det bra o kampen mot ogräs o vattning (som du beskrivet med slangar) blir krånglig. Så i år när jag dessutom började med nya hobbyn så bestämde jag mig för att lägga ned. Har två chiliplantor o tomat o krukor nära ytterdörren där de kan tittas till enkelt. Så fick det bli detta år! Kram

  • Reply
   Lena
   4 juli, 2016 at 07:37

   Härligt att du tycker att det var befriande! Odling måste vara kul!

 • Reply
  Camilla
  4 juli, 2016 at 07:39

  Det gäller att välja- och välja bort- om man ska få tid och kraft att räcka! Bra inlägg, det är inte alltid det pratas så mycket om det man väljer bort!

  • Reply
   Lena
   4 juli, 2016 at 07:41

   Kul att du gillar inlägget. Det är viktigt att inte bara visa de där andra inläggen, så att säga.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.