Vill du ha ett snabbt och enkelt recept på en galet god glass så här till nyår? Ett recept jag publicerat tidigare och länkat till tidigare, men vad gör det när det är så gott! Vi kör med den här i årets nyårsmeny, precis som så många andra middagar. Alla som smakat den här har typ höjt på ögonbrynen och sagt ”va, har du gjort den själv?!” ”va, är det så enkelt?!” när jag berättat hur man gör.
Ingredienser:
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk (sötad)
1,5 dubbeldajm (alltså 3 bitar), eller annan smaksättning
Så här gör du:
Hacka dajmen
Vispa grädden
Vänd ner den kondenserade mjölken direkt från burken ner i grädden. (Du behöver alltså inte koka den innan).
Vänd ner dajmhacket.
Häll glassmeten i en avlång brödform som du klätt med plastfolie.
Täck sen formen med plastfolie. Sen brukar jag stoppa hela formen i en ren soppåse för att få det tätt.
Frys.
Servera gärna med någon syrlig bärsås eftersom glassen är extremt mäktig och rätt söt. Jag brukar ta fram ett par deciliter frysta blåbär eller jordgubbar och köra tillsammans med några matskedar socker med en stavmixer.
Så snabba dig iväg nu och köp de tre ingredienserna och imponera på gästerna! Eller behåll den själv och berätta inte för nån att du har världens godaste glass i frysen 🙂
Må bäst!
5 Comments
Karin
30 december, 2016 at 04:59Det där låter riktigt gott och enkelt! Skall provas! Kram
Lena
4 januari, 2017 at 07:49Det är superenkelt och gott!
Jamtlandshanna
30 december, 2016 at 07:32Å, det låter verkligen både lätt och gott. Får försöka hitta en mjölkfri ersättare till den kondenserade mjölken bara. Sen ska jag också prova!
Kramar
Lena
4 januari, 2017 at 07:50Hoppas du kan hitta nåt mjölkfritt!
NÄR SOMMAREN KOM TILL STAN - Gott för själenGott för själen
20 maj, 2017 at 03:56[…] kallare. Har mest skrotat hemma. Städat. Fyllt på glassförrådet. Jamen man måste ju ha sån här glass hemma i frysen […]