resor - långa & korta

NÄSTA USA-RESA ÄR BOKAD – NEW YORK, HERE I COME AGAIN

Att ha en nästa USA-resa inbokad har blivit som ett beroende. När jag åker i höst kommer 1,5 år att ha gått sedan senaste resan. Dessförinnan råkade det bli 3 stycken på 15 månader. Det blir lätt ett beroende 🙂

 

DSCN4449

Flat iron building

Flat iron building

Bjuder med mig sönerna

Denna gång bjuder jag med mig sönerna till New York. Det blir första gången de är där. Och min 4:e eller 5:e gång. Minns inte riktigt. Samtliga bilder är från senaste NY-resan 2010. Herregud vad tiden går!

 

DSCN4540

Dottern fick ju en rätt häftig resa då vi passade på att ta en roadtrip i California i samband med att vi hjälpte henne hem från skolan. Här är första inlägget om det, med länkar till alla andra inlägg från roadtripen. Och länkar till några av de andra USA-resorna finns under kategorin Resor, så klart 🙂

 

DSCN4448

Utsikt från Top of the Rock

Utsikt från Top of the Rock

Rättvisa mellan barnen

Jag vill att barnen ska känna att det är rättvist. Har alltid varit noga med det. Även om det inte kan bli nån millimeterrättvisa. Men ambitionen är att vara så rättvis som möjligt. Jag frågade grabbarna om de skulle vilja att jag bjöd dem. Tänkte att det kanske inte är så kul att hänga med morsan, men de verkar bli jätteglada och är jättetaggade.

 

DSCN4283

DSCN4288

Vilket hotell ska vi bo på?

Vi är borta en hel vecka. De andra gångerna har jag inte stannat så länge. Vi kommer att hinna med mycket och samtidigt ta det lugnt. Har hittat ett förhållandevis billigt hotell men ändå med förhållandevis bra standard och bra omdömen, i Chelsea. DoubleTree by Hilton hittar du här. Vi får väl se vad vi tycker sen.

 

DSCN4465

Utsikt över Central Park

Utsikt från Top of the Rock. Mycket bättre än att välja Empire State Building. Jodå, jag har varit uppe i båda. Man fattar inte hur stor Central Park är förrän man står där uppe och jämför med skyskraporna runtomkring. En gigantisk grön oas mitt i en pulserande världsmetropol. Och det känns verkligen som en oas när man är där i parken också.

 

DSCN4471

Det suger i magen då jag går igenom alla gamla bilder. Det blir verkligen fysiskt påtagligt. Jag är så glad att mitt USA-beroende snart kommer att få stilla sig lite. I alla fall tills vi kommer hem igen och längtan efter nästa resa sätter in igen! I september åker vi!

Må bäst!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Maria - Wikers Liv
  9 juni, 2017 at 08:53

  Åh så härligt! Har bara ögnat igenom inlägget snabbt, läser det i bilen helt sedan 😉
  Tänkte du skulle få länken till Red Eye grill. http://redeyegrill.com
  Tror ni skulle gilla det! Jag har dock bara testat lasagnen… 😉
  Kram och ha en fin fredag!
  /Maria

  • Reply
   Lena
   9 juni, 2017 at 09:58

   Tack snälla! Ja, det hade jag ju kunnat googla fram själv förstås, hahaha! Tack! Vi kommer säkert testa.

 • Reply
  FREEDOMtravel
  10 juni, 2017 at 07:40

  Kul med resa inbokad! Jag har faktiskt aldrig varit i USA, och det har inte riktigt lockat heller … men vem vet, kanske kommer jag oxå dit nån gång! 😉

  • Reply
   Lena
   10 juni, 2017 at 07:51

   Ååååhh, jag älskar USA! Men man måste ju inte gilla det landet 🙂 Ibland är det bara så där att nåt ställe inte lockar alls. Jag tror visserligen att du skulle gilla det om du kom dit!

 • Reply
  PÅ LÖRDAG BÄR DET AV TILL NEW YORK - Gott för själenGott för själen
  4 september, 2017 at 05:26

  […] Här skriver jag lite mera kring varför jag och de vuxna sönerna åker. Snart får vi gå där mellan till synes ändlösa fasadväggar och neonskyltar. Känna doften av USA. Slänga några ord med butikspersonal. Iaktta människor. Dricka Budweiser eller Michelob. Gå i Central Park bland joggare, kostymklädda portföljbärare, yogautövare och barnfamiljer på picknick. […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.