resor - långa & korta

EN ROLIG DAG PÅ BODA BORG

Det är verkligen hög tid att berätta om vår roliga dag på Boda borg! Det föll liksom i glömska i samband med att jag åkte till Idre i midsomras.

 

Boda borg jag

Så här roligt har man det en dag på Boda borg

Den obligatoriska bilden utanför entrén. Taggad till tusen. Syrrans son fick en dag på det här roliga stället av mig i present när han fyllde nyligen. Med mig hade vi också hans lillasyster och mamma. Ni som hängt här ett tag vet att jag bara visar bilder på andra bloggare, och vid enstaka situationer mina barn. Så mitt resesällskap fick inte vara med helt enkelt 🙂

 

Boda borg linbana 3

Det är mörkt i de flesta rum så det är inte så lätt att fota. Dessutom vill man inte ha luren med sig in. Här hade jag den tillfälligt med mig in för att kunna ta ett par bilder.

En dag på Boda borg går ut på att man går in i ett rum och ska försöka klura ut hur just denna quiz ska lösas. Det brukar vara tre rum efter varandra. När man klarat det första rummet kommer man vidare till nästa och när man klarat det tredje rummet så får man en stämpel. Man får ofta göra måååånga försök innan man lyckas. I just det här rummet på bilden får man inte gå på det röda golvet utan måste svinga sig i linbanan över till andra sidan.

 

Boda borg tacos Boda borg uteplats

Vi tog en lunchpaus ute på deras fina bakgård. Det finns gratis vatten och kaffe framme hela dagen.

 

Boda borg linbana

Haha, snygg stil… 🙂 Roligt är det i alla fall. Det finns gröna ”banor”/rum där det enbart är klurerier som ska lösas, det finns svarta banor där det nästan enbart är fysiska utmaningar och det finns röda banor där det är en mix av klurerier och fysiska utmaningar. Dessutom finns olika svårighetsgrader.

 

Boda borg korv

Det var skönt att hoppa ur de svettiga sneakers’arna och stoppa fötterna i flippisar innan det var dags att åka hemåt. Längs vägen stannade vi för att fylla på lite energi i magarna.

Vi hade en jättemysig dag tillsammans, jag, syrran och hennes barn! Och födelsedagsbarnet verkade nöjd med sin present. Det var det viktigaste!

Boda borg finns på sju ställen över landet och erbjuder en väldigt prisvärd aktivitet. Jag skulle säga att det funkar från sju års ålder om man gillar lite action. Det passar kompisgäng, familjer, barnkalas, möhippor och svensexor. Eller vilken kombo som helst egentligen. Man måste minst vara tre personer för att klara quiz’arna och max fem. Jag tror att det här var tredje gången jag var där. Och jodå, jag kommer säkerligen att åka igen. Jamen det här stället är bland det roligaste jag vet. Jag ska bara klura ut vilka jag ska tvinga med mig 😉

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.