hälsa & friluftsliv resor - långa & korta

TUNNELN TILL PARADISET

Ja, det känns verkligen så som att det här är tunneln till paradiset. Tunneln som går intill Ängsö slott i Ängsö naturreservat i Västmanland. Tunneln man börjar gå igenom för att gå exempelvis Prästgårdsrundan.

 

Avkoppling i Paradiset

Jag fick en fantastiskt avkopplande dag där tidigare i veckan. Eller avkopplande kanske inte alla skulle se det som. Men jag gör det. Jag vandrade 14 km sammanlagt och det tycker jag är avkopplande. En avkopplande dag på mitt nya favvoställe som nästan känns som Paradiset.

 

Denna gång gick jag två rundor. Prästgårdsrundan 6 km och Tjärnrundan 5 km. En liten transportsträcka mellan rundorna plus några avstickare gjorde att jag kom upp i totalt 14 km.

 

Varför är Ängsö så bra?

En av de saker som gör att jag gillar Ängsö är att det är så varierande. Dels är det varierande underlag med grusväg, skogsstig, rötter och stenar samt klippor. Och dels är det varierande vegetation med lövskog, barrskog, bandskog och ibland helt öppna ängar och beteshagar. Ett litet minus är att det var lite dåligt uppmärkt på ett par ställen, men det är ju bara att gå tillbaka några steg till senaste markering och se sig om så hittar man. En annan sak som jag gillar med Ängsö, förutom den härliga miljön är att det finns ett antal toaletter utställda och gott om rastplatser med både bord och eldstäder.

 

Vid en härlig rastplats slog jag läger för ett tag. Jag hade lyxat till det med tunnbrödklämmor och öl dagen till ära. Ibland är det värt att bära några extra hekto.

 

Gissa om jag gick igång på det här vackra bordet. Nästan som jag har hemma ju! 🙂

 

Där vid bordet och klipporna kopplade jag av i ett par timmar. Åt, fikade och solade på klipporna. Hade även lyxat till det med att bära med mig en fäll för att ligga mjukt. Jag hade både en bok och laddat luren med poddar, men hade ingen lust att plocka fram nåt av det. Jag bara njöt av tystnaden och värmen!

 

När det började bli sen eftermiddag så packade jag ihop och traskade vidare på slingan.

 

Många olika sorters djur trivs på ön

Jag brukar ofta träffa på olika kompisar. Denna dag träffade jag på fem ormar. En snok, en kopparorm, en huggorm och två jag inte hann se vad det var för de var så snabba.

 

Slingorna går varierande genom skog, vid vattnet och över klipphällar. Så vackert! Och det är som vanligt frustrerande att det inte går att återge HUR fint det verkligen är i bild. Måste upplevas.

 

Ibland hittar jag spännande fynd på mina turer.

När jag kom tillbaka till bilen vid halv sex, visade bilen på 23 grader så jag var precis dygnsur. Jag var så nöjd med min dag. En av mina sista semesterdagar som kan läggas i minnesbanken!

Och idag blir det ett annat äventyr på en annan plats jag aldrig varit på.

Må bäst!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Mia
  19 augusti, 2017 at 09:25

  Låter underbart! Du är så ”duktig” på att njuta i ditt eget sällskap och att fånga stunderna. Skulle behöva lära mig det….

  • Reply
   Lena
   20 augusti, 2017 at 07:20

   Jag har verkligen varit urkass på att ta hand om mig själv. Så jag är så glad att jag lyckas med det numera.

 • Reply
  Maria - Wikers Liv
  20 augusti, 2017 at 09:08

  Tunneln till paradiset! Perfekt namn!
  Underbara bilder och förstår att det är avkoppling att vandra runt där med sina egna tankar och reflektioner som sällskap!
  Vad fantastiskt ni måste haft det i Åre! Vilket ställe! Wow!
  Nyfiken på vad du hittade på för äventyr igår!?
  Och du… tack för fin feedback på min blogg här om dagen =)
  Kram och ha en härlig söndag!
  /Maria

  • Reply
   Lena
   20 augusti, 2017 at 07:20

   Tack, vad roligt att du gillar bilderna! Ja, vi hade det underbart härligt i Åre. Verkligen en energiinjektion! Äventyret igår kommer… 🙂

 • Reply
  Karin - vackertnaturligt
  20 augusti, 2017 at 06:16

  Det är så underbart där ute. Jag har så nära dit och då blir man lite bortskämd och åker inte dit så ofta som man borde. Kram

  • Reply
   Lena
   20 augusti, 2017 at 07:18

   Tyvärr blir det ju lätt så! Tänkte på dig då jag var där ute.

 • Reply
  Cathinka - På vift!
  26 augusti, 2017 at 08:23

  Tack!! I vintras såg jag en bild på tunneln någonstans, mest troligt Instagram. Ängsö googlades och jag kom fram till att det var en ö i Stockholms skärgård. Sedan dess har jag varit på väg dit men inte fått till det. Förra veckan skulle jag till Örebro men ville kolla upp lite alléer på vägen, googlade och hittade ditt inlägg och insåg att det var ett helt annat Ängsö jag skulle till. Idag har jag varit där och vilket ställe!! Det blev Utöslingan och det blir definitivt fler besök:)

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.