hälsa & friluftsliv

HAMMARSKOGS FRILUFTSOMRÅDE I STORMVINDAR

Hammarskogs friluftsområde visade sig inte från sin bästa sida. Det var stormvindar då jag besökte området. Trots att det ligger strax utanför Uppsala så har jag inte varit där tidigare. Har jag för mig i alla fall.

 

 

 

Hammarskogs Herrgård

Hammarskogs Herrgård

Intill herrgården finns ett antal korta vandringsslingor, som är lätta att koppla ihop ifall man vill gå lite längre.

 

 

Hammarskogs friluftsområde

Jag har tänkt hela sommaren att jag ska åka dit och ta en tur. Nu blev det äntligen av. Jag lämnade ett strålande soligt Enköping och hade höga förväntningar på vädret. Vartefter jag närmade mig Uppsala så blev det mer och mer mulet.

 

Till en början var det bara småblåsigt. Har en väl bestämt sig för en tur så finns det inte mycket som kan stoppa en. Med bra kläder så är det inget bekymmer med varken lite eller mycket blåst.

 

Kändes inte jättelockande att ta ett dopp. Det är säkert betydligt härligare sommartid!

 

Jag knatade på och hamnade efter en stund vid Vreta Udd. En jättehärlig plats med två grillplatser. Jag slog mig ner vid den ena och fikade.

 

Lagom tills jag hade fikat klart så tog vindarna i rejält. Det blev typ stormvindar. Kändes det som i alla fall. Jag tog mig tillbaka till herrgården.

 

Hammarskogs herrgård

Herrgården ägs av Uppsala kommun. Herrgårdsbyggnaden blev klar 1655. I slutet av 1700-talet förstördes delar av övervåningen. Eftersom man inte hade råd att renovera våningen så rev man den och lyfte ner taket. Idag finns där en liten restaurang och café.

 

Jag kikade in lite och tog några snabba bilder. Eftersom jag hade så leriga kängor så ville jag inte gå runt så mycket.

Nöjd med turen, trots vädret, återvände jag hemåt. Jodå, det blir definitivt flera besök där.

Må bäst!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  ulrica
  31 oktober, 2017 at 06:41

  Vilka härliga bilder :). Jag har velat åka dit jättelänge men kommer aldrig iväg, det ska nämligen finnas en ensam stor ek i närheten av vattnet har jag fått tips om och det är ett fotomotiv som jag länge velat fånga :). Du kanske får guida mig tillbaka dit någon gång!

  Kram Ulrica
  PS! Jag kör dig mer än gärna på slingriga bergsvägar i Italien <3

 • Reply
  JULMARKNAD PÅ HAMMARSKOGS HERRGÅRD - Gott för själen
  7 december, 2019 at 06:00

  […] på 1300-talet. Området är idag ett friluftsområde och naturreservat. Jag var där på en liten stormig vandringstur för ett par år […]

 • Reply
  EN VANDRINGSPÄRLA I UPPSALATRAKTEN - Gott för själen
  29 januari, 2020 at 05:44

  […] var där ensam på en liten tur för ett par år sedan och vi var där på julmarknad i vintras. I övrigt har jag knappt varit där. Men nu så. Nu […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.