resor - långa & korta

TOP OF THE ROCK – ROCKEFELLER CENTER

Ett besök på Top of the Rock är ett måste när man är i New York, om ni frågar mig. Besöket vi gjorde efter mörkrets inbrott var topp tre på resan för både mig och sönerna.

 

Grym utsikt från Top of the Rock

 

Alltså, ni ser ju! Så jäkla coolt!

 

Uppe på Top of the Rock får man en hissnande utsikt!

Uppe på Top of the Rock får man en hissnande utsikt!

Ni kan ju tänka er känslan när man åkt 67 våningar på 40 sekunder och sedan går en eller två trappor till och sen kliver ut till det här.

 

Empire State Building

 

Empire State Building

Empire State Building

Där i mitten på bilden ser man Empire State Building. Det sägs vara längre kö och dyrare att åka upp där. Hörde några som skulle få betala 900 kr per person i inträde där. En extra bonus när man åker upp i Rockefeller center är ju att man får en fin utsikt över just ESB. Denna byggnad började uppföras 1929 och invigdes i maj 1931. Otroligt snabbt! Den var världens högsta byggnad i 39 år.

 

Utsikt över Central Park

Utsikt över Central Park

Och där, det stora mörka fältet, är Central Park.

 

Hjälten på Hudson river

 

Åt ena hållet får man bra utsikt över Hudson river. Ni ser hur smal den är. Ofattbart att den hyllade, tidigare stridspiloten, så iskallt kunde landa flygplanet på floden. Efter bara några få minuter hade de flugit in i en flock gäss och en nödlandning blev oundviklig. Minns ni? Det var 2009.

 

Där nere i högerkanten ser man några turister trängas framför glasväggarnas glipor för att få några bra bilder.

 

Jag har varit där uppe på dagtid också, men det här slår allt! Så mäktigt!

Ett billigt sätt att ta sig upp på Rockefeller center är att för bara 10 USD lägga till detta inträde till hop-on-hop-off-turer, som jag skrev om här.

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Maria -Wikers Liv
  3 oktober, 2017 at 11:58

  Fantastisk utsikt!!! Det där står på vår lista till nästa gång!
  ESB har vi varit upp i två ggr. Men vi betalade inga 900kr! Lite mindre än hälften kanske? Vi åkte dock inte den allra sista biten, men det var nästan ingen som gjorde det heller. Köat har vi aldrig gjort eftersom vi tagit det tidigt på morgonen då dr öppnat. Förra året var vi upp i One World observatory (det heter så va?) Det var fint och mäktigt gjort och värt ett besök. Samma där, ingen kö om man är ute på morgonen.
  Tack för fina bilder och härlig inspiration!
  Kram/ Maria

 • Reply
  Hanna
  3 oktober, 2017 at 12:16

  Wow! Det ser verkligen coolt ut.

 • Reply
  FREEDOMtravel
  3 oktober, 2017 at 10:08

  Ja, jag måste ju hålla med! Även om NY inte är mitt drömresmål (jag vet jag är konstig, men så är det) så måste jag hålla med om att utsikten är cool! Sedan slår det mig vilken kontrast det är på dessa foton och de du brukar visa. Liksom varandras motsatser 😉

 • Reply
  VAD ÄR EN RESA EGENTLIGEN? - Gott för själen
  6 mars, 2019 at 06:02

  […] långt för att det ska vara en resa. Som till exempel en flygresa till New York. Kanske besöka Rockefeller center – Top of the Rock som jag gjorde senast med sönerna för nåt år sedan och bodde […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.