hälsa & friluftsliv

GICK UPP TIDIGT FÖR ATT FÅNGA SOLUPPGÅNGEN

 

Jag gick upp tidigt, första morgonen i Idrefjäll, för att fånga soluppgången. Efter resan upp hade jag en riktigt skön kväll med brashäng och bastu, och efter en skön natts sömn så skuttade jag upp laddad för dagens photo shoot.

 

Åt frukost, packade ryggan och drog iväg ner till Idre city. Eller Idre by, som jag tror att det egentligen heter. Men det låter roligare med Idre city 🙂

 

Jag for runt som en iller (nejdå mamma, jag körde sakta 🙂 ) på stickvägar för att hitta en bra plats vid sjön. En kamp om minuterna. Efter att ha hittat en plats att parkera och gått igenom en liten skog, ner till Idresjön, så valde jag till sist denna plats. Vartefter det ljusnade insåg jag att det var rätt mulet, men jag kunde ana att det kanske ändå skulle bli en vacker soluppgång.

 

Riggade kameran på stativet och väntade medan solen färgade himlen rosa-orange.

 

Bättre än så här blev det inte. Och det får väl duga, får jag säga. Jag hade velat vänta längre för att se om det skulle spricka upp. Tyvärr hade jag bara tagit med ena kameran och dessutom glömt extrabatteriet. Kyla äter ju som bekant batterier så det var bara att ge upp.

 

När man ska röra sig på vägarna här uppe så krävs lite extra tålamod ibland. Renar står där de har lust liksom. Och har de ingen lust att flytta sig så gör de inte det. Denna gång flyttade de sig ganska snabbt trots allt.

 

Väl hemma vid stugan igen såg det ut att kunna bli fint väder senare under dagen. Jag packade om i ryggan för att ta en liten tur.

 

Blev det fint väder då?! Blev det en härlig lunchtur?! Om det blev! Men det kommer i ett senare inlägg 🙂

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.