I påskas gjorde vi en riktigt god ägg- och ansjovissallad med pepparrot. Och ännu godare var den dagen efter, då den fått gôtta till sig lite mera. Självklart kan man ju göra den även till Valborg, midsommarbuffén eller julbuffén eller vilket tillfälle som helst. Den var så god så jag måste dela med mig!
Ingredienser för 6-8 bufféportioner
6 ägg
1 burk (125 g) ansjovisfiléer
5 rädisor
300 g potatis kokt, kall
0,5 tsk havssalt
Pepparrotskräm:
2 dl crème fraiche
1 msk pepparrot, riven
1 scharlottenlök, hackas fint
1 msk ansjovisspad
Garnering:
Ärtskott eller dill
Ätliga blommor
Gör så här:
-
- Koka äggen i åtta minuter. Låt de kallna i kallt vatten. Skala och grovhacka dem.
- Låt ansjovisen rinna av, men spara spadet.
- Ansa och skiva rädisorna tunt.
- Rör ihop alla ingredienser till pepparrotskrämen.
- Tärna potatisen och blanda ner den i crèmen. Krydda med salt och lägg potatissalladen på ett fat.
- Strö över de hackade äggen.
- Lägg på ansjovisfiléerna och ringa över 1 msk ansjovisspad.
- Garnera med ärtskott och ätliga blommor.
Jag har snott receptet rakt av härifrån. Det var så bra så jag ändrade faktiskt ingenting! Ägg- och ansjovissallad med pepparrot det är fina grejer det!
4 Comments
PÅSKBUFFÈ MED EN TWIST - Gott för själen
24 mars, 2019 at 09:30[…] hade bland annat en påskskinka med lite speciell griljering, mimosasallad, ägg- och ansjovissallad, kavringsnittar med kräftröra, snittar med västerbottenskräm, tryffeläggröra med parmesan och […]
PÅSKRIS OCH PLANERING AV PÅSKBUFFÉ - Gott för själen
5 april, 2020 at 08:34[…] Och trots det så ska vi fixa en liten påskbuffé, bara för oss. Vi kommer att ha en supergod ägg- och ansjovissallad och en lite speciell påskskinka med mimosasallad. Och sill och potatis förstås. Och lite […]
PORSLINSÄGG PÅ ETT EGET LITET PARTY - Gott för själen
9 april, 2020 at 05:18[…] det. Jag är bara inne tillfälligt för att koka potatis och ägg som ska kallna till morgondagens ägg- och ansjovissallad. Men nu är det klart så nu har jag inte tid med er längre. Nu ska jag ut och fortsätta måla […]
PÅSKBUFFÉ - EN FAVORIT I REPRIS - Gott för själen
12 april, 2020 at 08:19[…] den där ägg- och ansjovissalladen måste ni prova nån gång. Så god! Se gärna till att göra den dagen […]