resor - långa & korta

OM EN MIDSOMMARAFTON I FJÄLLEN OCH LITE TILL

Midsommarafton i fjällen är bland det bästa! Det är alltid med en pirrande förväntan då jag styr norröver mot den där platsen som jag tycker så mycket om. Lite extra pirrigt är det ju då man ska introducera någon annan i det man själv tycker är så fantastiskt. Vad kommer hen att tycka?! Just denna gång hade jag inte behövt vara pirrig. Han tyckte det var fantastiskt!

 

Vet inte hur många bilder jag skjutit av med just denna vy från trädäcket i den där stugan i Idrefjäll! En vy jag aldrig får nog av. Älskar’n!

 

Första dagen – i väntan på midsommarafton

 

Vi lyckades komma iväg redan halv sju på morgonen och var framme 5,5 timme senare. Möttes av moln och dimma. Men möttes också av stugans karaktäristiska lugn. Varje gång jag kliver in är det som att en avslappnande klubba slår mig i huvudet och det finns inga måsten i hela världen.

 

Vi tog en liten prommis så A skulle få bekanta sig med omgivningen lite. Stannade till för ett glas på Pernilla Wiberg Hotell.

 

Midsommarafton i fjällen. Kan knappt bli bättre!

Midsommarafton i fjällen. Kan knappt bli bättre!

 

Efter middagen satt vi och njöt på trädäcket till varierande skådespel på himlen.

 

Midsommarafton i fjällen

 

Midsommaraftonen kickade vi igång med champagnefrukost. Typ. Vi hade ätit ”riktig” frukost först 🙂 Det var bara 8 grader på morgonen, rätt mulet och väldigt blåsigt. Vi kom fram till att det nog inte skulle bli nån längre tur denna dag.

 

Som ni ser var det inte jätte-nice väder, men det hör ju till en midsommarafton. Jag ville ändå ta en liten tur, som min tradition en-afton-på-vandringstur bjuder! Ibland blåste det så mycket så man liksom trampade luft, haha.

 

Vi tog en runda runt fäboden där det var arrangerat midsommarfirande. En hel del barnfamiljer hade trotsat vädret. Och så vi då 🙂 Mest kul att se hur det såg ut där på området eftersom jag aldrig varit där.

 

Sillunch på midsommarafton

Sillunch på midsommarafton

Sen var det gôtt att gå in för att göra sillunch! (Ni behöver inte vara oroliga… vi tog bara en varsin snaps… inte fem var 🙂 )

 

På eftermiddagen tog vi lite mellis. Smält Brie och jordgubbssalsa… mums! Denna gång hade jag inte köpt President utan en lite billigare sort. Den smälte inte ut alls nästan. Gott var det ändå visserligen, men det ser ju läckrare ut när det runnit ut lite. Lesson learned!

 

A passar på att vara pajas då jag stod på insidan med kameran 🙂

Tog det lugnt och bara myste. Så fort det blev det minsta okej väder så for vi ut på trädäcket. Efter kanske två minuter blev det antingen för kallt, för blåsigt eller regnade. Så höll vi på, fram och tillbaka några gånger.

En midsommarafton i fjällen! En midsommarafton som var sååå mysig! En midsommarafton jag kommer att minnas länge!

Må bäst!

You Might Also Like

5 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.