livet

EN MIDDAG MED EN FIN VÄN

 

I torsdags kväll var det dags för en middag med en fin vän. Vi hade inte setts på bra precis ett år. Jag hade fått tid för mammografi i Uppsala och passade på att kolla av om hon hade tid och lust att ses. Och det hade hon.

 

Vi hade inte setts på bra precis ett år, men dessförinnan har vi setts måååånga gånger. Om två år har vi nämligen känt varandra i 40 år!!! Så roligt att vi fortfarande håller kontakt och ses då och då. Uppdaterar varandra på vad som hänt sen sist med jobb och familj.

 

Jag är ju visserligen född och uppvuxen i Uppsala, men är där väldigt sällan. Förutom då jag åker till äldsta sonen eller mina föräldrar. Restaurangvärlden är jag helt lost på, så där får hon alltid föreslå. Denna gång blev det Mjesto. Ett riktigt trevligt ställe med snygg inredning.

 

Middag med fin vän på Mjesto i Uppsala

Middag med en fin vän på Mjesto i Uppsala

Menyn består av en massa smårätter som man själv plockar ihop. Tanken är att plocka ihop fyra ”kvartar” för att få en hel tallrik, om ni fattar. Jag valde vegetarisk plockbricka på planka (som var två kvartar), ostbollar och piroger med svamp, spenat och fetaost. Det var rikliga portioner så jag blev poppmätt.

 

Till maten testade jag en alkoholfri IPA, Easy Rider. Lite speciell smak, men helt okej. IPA brukar ju visserligen ha en speciell smak, men den här var det nån twist på.

 

Vi hade också spanat in en annan alkoholfri dryck. Den hette Ingridfära. Vi funderade på om det var felskrivning eller om det var en kul grej. Och det visade sig vara ett lite roligt namn på en ingefäradryck. Den bestod av äppelmust och ingefära. Riktigt god! Kan tänka mig att den är jättebra som välkomstdrink, både med och utan alkohol.

Några timmar senare skildes vi åt igen efter en jättetrevlig kväll med god mat, bra service och härligt umgänge!

Må bäst!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Katta - Bucketlife
  20 november, 2018 at 07:53

  Det är så jäkla fint med såna långvariga vänner – man har liksom allt om varann och kan plocka upp direkt fast det går lång tid mellan gångerna. Som en extra familj 🙂

  • Reply
   Lena
   4 december, 2018 at 08:20

   Så är det helt klart. Bara att plocka upp där man slutade.

 • Reply
  Maria -Wikers Liv
  20 november, 2018 at 08:23

  Åh så trevligt och tack för restaurangtips! Vi har blivit dåliga på att gå ut och äta i Uppsala, tyvärr… blivit mest Sthlm senaste tiden. Ett tag gick vi ut lite på torsdagar i Uppsala, får dra igång det igen, känner jag!
  Kram/Maria

  • Reply
   Lena
   4 december, 2018 at 08:20

   Hehe, det var ju kul att jag kunde tipsa dig om nån restaurang! 😉

 • Reply
  Åsa
  20 november, 2018 at 06:09

  Tack Lena! Vad fint du skriver och det var så roligt att ses. Kul att du gillade stället. Vi fick ju prova på lite olika platser dessutom ?. Kram?

  • Reply
   Lena
   4 december, 2018 at 08:21

   Haha, ja det blev ju några bord vi testade 🙂

 • Reply
  EN STUND PÅ VACKRA RÅDHUSET I UPPSALA - Gott för själen
  22 november, 2018 at 06:16

  […] ← EN MIDDAG MED EN FIN VÄN […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.