resor - långa & korta

EN STUND PÅ VACKRA RÅDHUSET I UPPSALA

 

Trots att jag är född och uppvuxen i Uppsala, och bor en knapp timme därifrån, så är jag sällan där. Åtminstone är det sällan jag är på stan. Jag åker ju visserligen till äldsta sonen och mina föräldrar lite då och då, men inte själva centrum. Men i förra veckan var jag där och ägnade en stund åt vackra Rådhuset i Uppsala.

 

Vackra Rådhuset i Uppsala

Vackra Rådhuset i Uppsala

Jag hade varit på mammografi och skulle senare på middag med en fin vän när jag hade en lucka i kalendern. Jag såg till att boka in lite luft i planeringen för att landa lite.

 

Det är så himla smakfullt gjort. De har verkligen fått till en skön känsla där inne.

 

När jag växte upp tänkte man liksom aldrig på det där huset på Stora torget. Det var liksom bara en gammal byggnad. Nu är det däremot ett ställe jag gärna återvänder till.

Enligt wikipedia byggdes huset som privatpalats åt en rådman i mitten av 1600-talet, men redan i början av 1700-talet blev det ett rådhus. 2012 nyinvigdes huset med klädbutiker och restauranger efter att ha övergått i ett fastighetsbolags ägo och sedan renoverats i många år.

 

 

 

Det här är något som möter besökaren i en av entréerna. Riktigt snygg och genomtänkt inredning i det gamla huset.

 

 

I bottenvåningen finns Frenchi brasseri och en trappa upp finns restaurang Frenchi. Jag har själv aldrig varit där, men jag har föreslagit för A att vi ska ta oss dit och mysa vid tillfälle.

 

När jag hade strosat runt där ett tag och njutit av fina kläder och härlig atmosfär var det dags att ta sig till restaurangen där jag hade stämt träff.

Må bäst!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  22 november, 2018 at 07:39

  Ser mysigt ut! Jag är sällan i Uppsala. Jag pluggade en termin där för många, många år sen och har varit några gånger på möten (oftast Livsmedelsverket). Men det är rätt sällan …

  • Reply
   Lena
   4 december, 2018 at 08:21

   Uppsala har sina pärlor. 🙂

 • Reply
  Karin
  22 november, 2018 at 07:57

  Vackert och stilfullt. Det är märkligt det där att om man vistas i en miljö hela tiden så tänker man sällan på detaljer som enskilda hus, de bara finns där. Eller jag gjorde det inte förr men kanske gör jag det nu. Kram

  • Reply
   Lena
   4 december, 2018 at 08:21

   Precis. Man tänker liksom inte på det man har runt sig.

 • Reply
  Maria -Wikers liv
  22 november, 2018 at 10:17

  Rådhuset är jättefint! Har dock inte varit i butikerna på länge. Tänkte gå in på Lexington förra fredagen, men såg inte namnet på tackan utanför, så misstänker att de stängt ner? Kanske efter att de öppnade en butik på Gränby?? Vi har ätit på Frenchi några ggr. Bra mat och trevligt och mysigt ställe, kan verkligen rekommenderas!
  Kram/ Maria

  • Reply
   Lena
   4 december, 2018 at 08:22

   Ja, jag tror de stängt ner där. Såg inte till Lexington alls. Bra, då ska vi testa Frenchi nån gång.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.