livet

LÅNGLEDIGA DAGAR SOM PASSERAT

 

Långlediga dagar är en bra uppfinning tycker jag. Tyvärr passerar de i en hiskelig fart bara. Panik när 11 dagar försvunnit i ett nafs och man inte hunnit hälften av vad man hoppats. Men i gengäld har jag hunnit med en massa umgänge och avkoppling. Och det är ju såklart det bästa!

 

När julafton var över så hade ju redan fyra av elva dagar svischat förbi. Man får liksom känslan att man vill paniknjuta eller skynda sig att koppla av. Typ. Mitt bästa tips är att planera lite innan. Att försöka sätta ihop ”måsten” på samma dag så det kan bli några blanka dagar. En dag man ska på lunch/middag/fika hos någon är lämpligt att passa på att handla, t ex. En dag som ändå är uppbokad. Att passa på att ta ett träningspass samma dag som man åker på Systembolaget och fixar nyårsbubblet, kanske. Typ så.

 

Middag med nära brukar vara ett vanligt inslag såna här dagar.

 

Ett måste är ju också fikapauser och promenader, både längre turer i naturen…

 

…eller lite kortare i närområdet. Här blev det en eftermiddagspromenad i solnedgången.

 

Eller här, en frostig lunchpromenad.

 

Och givetvis glögg! En massa glögg! Sååå gott!

 

Nyårsaftonspicknick i gråmulet väder.

 

En supermysig nyårsaftonskväll (det kommer mera).

 

Toppade ledigheten med en fantastiskt härlig långpromenad i närområdet hos A. Golfbanor är underbara miljöer, tycker jag.

Nu är det bara att kavla upp ärmarna och köra vardag igen. Arbetsdagen startar strax och det blir en rivstart från första början. Men det är bara att försöka hålla sig lugn och ta en sak i taget.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Milla
  2 januari, 2019 at 10:51

  Hej nu har jag läst i kapp om din julhelg och måste få tillstå att det är så härligt att se hur det strålar lycka o glädje!
  Visst går ledigheten snabbt, ditt uttryck ”paniknjuta” förstår jag precis 🙂 Jag har haft en fin ledighet men det är lite ambivalent, jag har svårt att koppla av (när alla ”måstegrejor”) är över, sover rätt dåligt men så vips så känns det rätt bra. När klockan väckte mig 6.20 imorse visste jag knappt vart jag var 🙂 men kom iväg till jobbet och har haft en fin jobbardag och känns bra att dra igång. Har massor att göra, annars skulle det vara segt och massor på jobbet är lediga. Hoppas det blev bra för dig med – kram!

  • Reply
   Lena
   3 januari, 2019 at 05:50

   Vad roligt att det syns att jag mår så bra! 🙂

   Känner igen det där skiftet mellan ledighet och vardag. Vimsig i bollen, men samtidigt pigg, på nåt konstigt sätt. För mig gick det också bra att jobba. Höll mig stencool hela dagen!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.