livet

VINOTEKET I VÄSTERÅS BJUDER TILL LITE EXTRA

Jag blir så himla glad när jag är på ställen där de bjuder till lite extra. Så där så man blir glatt överraskad. Vinoteket i Västerås är verkligen ett sånt ställe.

 

Det var en kväll i december. Jag hade tagit tåget från Enköping för att möta upp A innan vi skulle på julfest med hans jobb. Eftersom det var i tidigaste laget att gå till stället för festen så skulle vi ta ett glas nånstans. Stället vi tänkt på hade inte hunnit öppna ännu.

 

På gatan vi gick väckte ett ställe vår uppmärksamhet. Vinoteket. Vi stannade till och konstaterade att det var öppet och att det såg mysigt ut. Vi gick in.

 

Vinoteket i Västerås

 

Vi blev väl mottagna. Berättade att vi bara ville ha nåt glas att dricka och fick in vinlistan. Och den vinlistan!!! Jag blev helt uppslukad.

 

Vinlistan

 

Jag höjde på ögonbrynen stup i kvarten. Va?! Gör de vin i Indien, Israel, Armenien… osv ?!?! Kanske helt självklart för andra, men det är inga länder jag tänker på i samma mening som vinproducerande länder. Vinoteket har viner från över 40 länder! När vi skulle beställa så kommenterade jag att jag blev förvånad över dessa udda länder och frågade om vinet från Indien var gott. Ja, det tyckte han, lite annorlunda, men gott. Han berättade om klimatet i just det området i Indien, om varför det är bra förutsättningar för vinet.

 

Det slutade ändå med att vi bestämde att vi testar nåt annorlunda en annan gång, så vi tog in ett varsitt glas champagne istället.

 

Det lilla extra

 

När vi suttit där och sippat på våra bubblor en stund så kom servitören in med lite provsmakningsvin… från Indien… bara så där! Jag blev så himla glad. Det hade han ju förstås inte behövt göra. Det kostade dem visserligen ”ingenting”, men ändå. Riktigt smart marknadsföring som ska hyllas, tycker jag. Jag har berättat om händelsen för några kollegor som hänger i Västerås ibland, A (som jobbar i Västerås) har berättat för några kollegor, vi har berättat för familjemedlemmar och vänner. Bara för den lilla gesten. Så snyggt jobbat. Och självklart… vi kommer tillbaka för en mer omfattande smakprovning… och förmodligen en bit mat!

Och var det indiska vinet gott då?! Ja, det var det helt klart. Jag håller med servitören. Annorlunda, men gott!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Maria -Wikers Liv
  9 januari, 2019 at 09:28

  Jag uppskattar också det där lilla extra! När vi valt något riktigt dyrt vin någon gång, så har vi fått varsitt glas limoncello eller på ett annat ställe, en ”liten dessert” till kaffet. Det behövs liksom inte mer..
  Jag hade inte heller någon aning om att man gör vin i Indien!!? Spännande att någon tar med sådana viner i sitt sortiment!
  Kram/Maria

  • Reply
   Lena
   13 januari, 2019 at 07:23

   Så uppskattat när det bjuder till lite!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.