livet

CHAMPAGNEDAGEN DEN TREDJE ELLER FJÄRDE FREDAGEN

Är champagnedagen den tredje eller fjärde fredagen i oktober undrar många. Viss förvirring råder. Det finns två nämligen.

champagnedagen den tredje eller fjärde fredagen

Jag ska reda ut begreppen. Den internationella champagnedagen är alltid den tredje fredagen i oktober. Det är också den dagen då sidan för svenska temadagar tycker att man ska fira.

champagnedagen den tredje eller fjärde fredagen

Men däremot så är den officiella chapagnedagen, den som firas i Champagnedistriktet i Frankrike, idag. Den fjärde fredagen i oktober kallar man alltså för den officiella champagnedagen.

Svaret på frågan är champagnedagen tredje eller fjärde fredagen i oktober är alltså båda. Så vilken ska man välja då? Det gör man såklart som man vill. Man behöver ju inte heller välja utan kan fira båda fredagarna. Det gjorde vi nåt år. Eller nån lördag. Eller inte alls. Vi kommer att korka upp den här flaskan och fira ikväll. Det passade oss inte förra fredagen helt enkelt.

Om någon av oss kommer att ha den där teatermasken på sig återstår att se 🙂 Och något annat tilltugg än kastanjer blir det nog.

champagnedagen den tredje eller fjärde fredagen

Jag är ledig idag. Behövde ta ut lite tid. Dottern kommer hit och vi ska baka tillsammans. Hon ska ha kalas här hos oss om ett par veckor eftersom hon bor lite för trångt. Mysigt att umgås! För övrigt blir det en trevlig helg hos vänner. Det ser vi fram emot som vanligt.

Nähäpp, dags att göra sig i ordning. Snart kommer dottern.

Önskar er en härligt fredag, med eller utan champagne.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.