livet

EN TAPETSERINGS- OCH GOLVLÄGGARHELG

Ja, det blev verkligen en tapetserings- och golvläggarhelg. I lördags morse hade jag klockan på 6 för att dra iväg tidigt till äldsta sonen. Han köpte en lägenhet i Bromma, Stockholm, för en månad sedan. Och den behöver verkligen renoveras.

Lägenheten ligger i otroligt fina hoods. När jag svängde av från ”stora vägen” så undrade jag vad som hände. Från stadsmiljö med industrier och butiker till sjö, skog och natur på 10 sekunder, typ. Där fanns några gator med gamla trevåningshus. Så gulligt. Och med en kort promenad till tunnelbanan.

Som sagt, den behöver renoveras. Om jag säger gammal nålfiltsmatta, trasig gasspis, trasig kyl, platsbyggda skåp, knallröd plastmatta. Skulle gissa att det byttes nån tapet på 70-talet. Typ. Men ni fattar ju hur kul att sätta tänderna i det!

Ja, ni ser ju!

Läget, läget, läget brukar man ju säga. Man kan alltid renovera en lägenhet, men man kan sällan fixa en utsikt. Detta är utsikten över innergården från köksfönstret.

Här är han i full gång med tapetseringen.

Så här glad är jag över att få tillsammans-tid med sonen och samtidigt hjälpa till med tapeterna. Tre väggar med vit, lite skimrande, typ marmorerad tapet. Nej, jag vet. Det syns inte så bra 🙂

De vita tapeterna kom på plats. Det var sen dags för den blå fondväggen. Även den lite skimrande och marmorerad. Och med svag mönsterpassning som bara syntes när man la huvudet på sned och stod i motljus, typ. Morr!

Man byggde rejält förr i tiden, kan man säga. Den här spiken behövdes tydligen för att dra fast golvsockeln. 🙂

Även andra dagen stod klockan på sex. Den dagen hade jag även A med mig för att hjälpa till. Här håller han på att stabilisera upp under en borttagen tröskel, där det nya golvet skulle ligga.

Efter att ha kört sopor till Återbruket så vad det dags att lägga golv. Enstavig, vitoljad ek. Jamen så snyggt! Ja det kan hända att det var jag som ”lurade på honom” det golvet. Vilken tur att han blev jättenöjd! Svårt att göra det rättvisa på bild bara.

När klockan började närma sig åtta så kroknade jag och vi åkte hem. Nu är det fullt rally den här veckan för sonen så att så mycket som möjligt blir klart. Packa då? Ja, det ska han också hinna! På lördag körs nämligen flyttlasset!

Må bäst!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Anneli
  16 maj, 2019 at 05:19

  Heja er! Vad kul att få se hur ni renoverar. Äldre byggnader och lägenheter kan bli såååå fina när man renoverar. De har en själ på ett helt annat sätt än nybyggda lägenheter. Och så location, location, location….Jag bodde också i Bromma när jag var ung och jobbade som flygvärdinna 🙂 Nostalgi..
  Kram och lycka till med renoveringen. Hoppas vi får se mer.
  Anneli

  • Reply
   Lena
   16 maj, 2019 at 09:09

   Håller helt med dig. Äldre byggnader har nåt speciellt. Tack för lyckönskningen. Det blir säkerligen nåt mera inlägg därifrån senare 🙂

 • Reply
  ulrica
  16 maj, 2019 at 04:12

  Åh wow, vad ni jobbade hårt :). Men så fint han kommer att få det!!
  KRAM

  • Reply
   Lena
   16 maj, 2019 at 09:12

   Det tror jag säkert. Det kommer att bli riktigt fint. Han har god smak och tänker igenom noga.

 • Reply
  SONENS RENOVERADE LÄGENHET I BROMMA - Gott för själen
  31 augusti, 2020 at 06:35

  […] att montera den tunga bänkskivan. Vi hjälpte till lite med tapetsering och golvläggning också. Här kan man förresten se hur köket och vardagsrummet såg ut innan […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.