inredning

SONENS RENOVERADE LÄGENHET I BROMMA

Igår var vi på födelsedagskalas i sonens renoverade lägenhet. Så roligt att se hur långt han kommit. Han har totalrenoverat hela lägenheten förutom badrummet. Det kommer att få en omgång inom kort.

Det var lite höstigt i luften, men det var ändå läge för klänning. Här är förresten jeansklänningen som jag fyndade i somras på väg upp till fjällen i midsomras. En otroligt mjuk och skön kvalitet. Gillar plagg som man enkelt kan både klä upp och klä ner sig med. Här lite sportigt med sneakers till. Lägger man till heals eller stövletter så blir det genast lite mera uppklätt. Jag tycker även att det skulle funka uppknäppt med tighta svarta byxor till.

Eller det var ju faktiskt sonen och hans sambo, som vi hälsade på. Han (ja jag säger han eftersom han gjort det mesta själv innan han blev sambo) ville ha en stilren stil med premium-känsla. Det tycker jag verkligen att han lyckats med. Det gamla köket är helt utrivet.

Köket i sonens renoverade lägenhet
Köket i sonens renoverade lägenhet

Han har skruvat Ikea-skåp och valt köksluckor från annan leverantör. Luckor i grått och handtag i mässing. För att lyfta premium-känslan ännu mera ville han ha en bänkskiva i sten. Det fick bli en svart i granit. Så snyggt! Även diskmaskin och tvättmaskin fick plats i det lilla köket. Han har gjort det mesta själv, men fick hjälp med el och vvs av proffs, eftersom det blev lite specialdragningar. Och hjälp med att montera den tunga bänkskivan. Vi hjälpte till lite med tapetsering och golvläggning också. Här kan man förresten se hur köket och vardagsrummet såg ut innan renovering.

Mässingsknoppar på överskåpen. Vitt, lite buligt kakel ger lite speciell känsla.

Ett litet barbord och stolar för skönt häng.

Vardagsrummets hylla. Till höger syns en kontorsstol. Lite trångt kan det bli i en 1,5:a då man vill få plats med skrivbord och två kontorsstolar. Tur att de ändå har det eftersom sonen nu behöver jobba hemifrån.

Soffhörna där det bjöds på fika.

Fruksallad och kaffe i snygga muggar.

Skjortor i långa rader.
Skjortor i långa rader.

Även klädkammaren har fått sig en uppdatering med garderober, spegel och belysning.

Det ”halva rummet”, som tidigare var matrum, har de tillsammans gjort om till sovalkov. Mörkt och mysigt.

Utsikt från sonens renoverade lägenhet
Utsikt från sonens renoverade lägenhet

Grönskande utsikt från sovrum och kök.

Det var jätteroligt att se sonens renoverade lägenhet i Bromma. En lägenhet som skulle andas premium. Det tycker jag att han lyckats med. Roligt också att han har en egen stil. Smakfullt!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Maria - Wikers Liv
  31 augusti, 2020 at 12:13

  Vad fint han gjort det! Vilken skillnad! Kul att han blivit sambo under resan också 🙂
  Snygg skjortklänning! Jag kan se hur mjuk och skön den måste vara!
  Absolut funkar den uppknäppt med ett svart spetslinne under (eller ihopknäppt) med svarta smala byxor till. ”Skinnleggings” kanske 😉 Ett långt smycke till också, och du är en riktig partypingla fina du!
  Kram/Maria

 • Reply
  RENOVERAT BADRUM HOS SONEN MED SAMBO - Gott för själen
  9 april, 2021 at 06:00

  […] Visar en bild från det färdiga köket också. Här kan ni läsa mera om köksrenoveringen och vardagsrummet. […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.