recept

CHOKLADBISKVIER I LÅNGPANNA

En av mina tjejer på jobbet bjöd på chokladbiskiver i långpanna en dag på jobbet. Jag gillar verkligen biskvier, och har gjort traditionella såna nån gång, men det är alldeles för tålamodsprövande för att jag ska orka hålla på.

Så den här varianten i långpanna fastnade jag för och bad om receptet och satte fart i förra veckan.

Jag länkar till receptet i slutet. Det är inte svårt på nåt sätt, men det är lite pyssel. Man gör först en botten på riven mandelmassa, äggvita och socker, som gräddas först. Sen gör man en smörkräm på smält choklad, smör, florsocker, kakao och dajm, som man brer på den avsvalnade botten.

Sen smälter man choklad och blandar med olja och smetar ut på smörkrämen. Först kan man göra roliga mönster ifall man har tråkigt 🙂

Chokadbiskvier i långpanna
Chokadbiskvier i långpanna

Sen ska kakan stena i kylen en stund. Strax innan chokladen stelnat helt så skär man kakan i bitar.

Jag bjöd mina föräldrar och svärisarna på den här kakan i helgen. Jag serverade med färska jordgubbar skurna i bitar till kakan. Det var en riktigt god kombo, syrligt till sött.

Här är originalreceptet.

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Marie
    23 juli, 2019 at 08:27

    God morgon! Nu vill jag baka….tusen tack för inspiration.

  • Reply
    Karin
    23 juli, 2019 at 05:29

    Oj, oj, oj! Det där lät ju farligt gott och ganska enkelt att göra. Håller med dig där om chokladbiskvier, lite för pyssligt även för mig som gillar att baka. Ha det gott 😉 Kram

  • Reply
    Ulrica
    24 juli, 2019 at 02:10

    Himmel.. den där vågar jag inte ens prova att baka för då kommer jag inte ur soffan sen :-))).
    Ser verkligen supergod ut!!
    Kram

  • Reply
    https://sofieesliv.blogg.se/
    25 september, 2020 at 10:04

    Schyst

    Hoppas allt är bra
    SN

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.