En av mina tjejer på jobbet bjöd på chokladbiskiver i långpanna en dag på jobbet. Jag gillar verkligen biskvier, och har gjort traditionella såna nån gång, men det är alldeles för tålamodsprövande för att jag ska orka hålla på.
Så den här varianten i långpanna fastnade jag för och bad om receptet och satte fart i förra veckan.
Jag länkar till receptet i slutet. Det är inte svårt på nåt sätt, men det är lite pyssel. Man gör först en botten på riven mandelmassa, äggvita och socker, som gräddas först. Sen gör man en smörkräm på smält choklad, smör, florsocker, kakao och dajm, som man brer på den avsvalnade botten.
Sen smälter man choklad och blandar med olja och smetar ut på smörkrämen. Först kan man göra roliga mönster ifall man har tråkigt 🙂
Sen ska kakan stena i kylen en stund. Strax innan chokladen stelnat helt så skär man kakan i bitar.
Jag bjöd mina föräldrar och svärisarna på den här kakan i helgen. Jag serverade med färska jordgubbar skurna i bitar till kakan. Det var en riktigt god kombo, syrligt till sött.
Må bäst!
4 Comments
Marie
23 juli, 2019 at 08:27God morgon! Nu vill jag baka….tusen tack för inspiration.
Karin
23 juli, 2019 at 05:29Oj, oj, oj! Det där lät ju farligt gott och ganska enkelt att göra. Håller med dig där om chokladbiskvier, lite för pyssligt även för mig som gillar att baka. Ha det gott 😉 Kram
Ulrica
24 juli, 2019 at 02:10Himmel.. den där vågar jag inte ens prova att baka för då kommer jag inte ur soffan sen :-))).
Ser verkligen supergod ut!!
Kram
https://sofieesliv.blogg.se/
25 september, 2020 at 10:04Schyst
Hoppas allt är bra
SN