livet

HALLOWEENFIRANDE FÖRRA HELGEN

Hos oss fick det bli halloweenfirande förra helgen. Vilken helg ska man fira egentligen? Det kan man undra.

Jag säger så här. Man får fira precis vilken helg man vill. Men mest vanligt är nog ändå vår svenska allhelgonahelg.

I USA firas det den 31/10, alltså inte nödvändigtvis en helg utan ett fast datum. Eftersom det var sista helgen i oktober, förra helgen, och vi hade bokat in brunch på eftermiddagen, så tyckte jag det skulle passa bra att fortsätta med lite extra mysig halloweenmiddag samma kväll.

Min svarta duk ligger nerpackad i garaget, så jag tog en vit linneduk och la på ett par svarta servetter på ena kanten. Jag plockade fram de gamla söta spökljusen och pumpan vi köpt några dagar tidigare.

Jag letade fram de gamla fladdermössen och strösslade över bordet. Tog fram kassen med kastanjer som jag fått av svärfar. När buketten som jag fick av A hade torkat plockade jag några löv från den. Strösslade ut även det över bordet.

Vi hade först börjat förbereda maten tillsammans en stund innan jag släppte taget om det. Medan jag sen dukade och pyntade fortsatte A med maten.

Vi gjorde en sparrissoppa till förrätt. Den blev riktigt lyckad.

Till varmrätt gjorde vi fyllda pastaknyten (färdigköpta), smörstekt portabellosvamp, stekt prosciutto, och hyvlad parmesan. Den blev sådär. Jag tyckte det blev lite för mycket smaker, som inte riktigt smälte ihop.

Till dessert hade vi mango, granatäpple och blåbär, toppat med vispad mascarpone och vispgrädde. Bilderna blev så dåliga så det var inget att visa.

Så såg det ut förra helgen då vi firade halloween.

I helgen blir det väldigt lugnt. Det blir nog bara promenader och det sista trädgårdsfixet inför vintern.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.