resor - långa & korta

BROSTUGAN PÅ EKERÖ – TREVLIGT RESMÅL

Det är inte alltför ofta som jag tipsar om trevliga resmål i Stockholmsområdet. Men det händer ibland. Så också denna gång. Brostugan på Ekerö visade sig vara ett riktigt trevligt resmål. Även om det stället inte var dagens egentliga resmål utan blev ett extra bonusstopp. Jag har hört talas om stället i många år, men aldrig varit där tidigare.

En värmande brasa på Brostugan café och restaurang.
En värmande brasa på Brostugan café och restaurang.

Mest känt är nog stället som samlingspunkt för speciella bilar och motorcyklar under andra tider av året. Vi var där i mitten av december. En riktigt ruggig dag. Vi hade först varit på ett besök på Drottningholms slott och behövde något att stoppa i oss. Bestämde oss för att testa Brostugan som ligger ett stenkast bort. Det var så skönt att komma in i värmen. Vi köpte vår lunch och lyckades få en plats precis intill brasan. Aaaahhh, vad mysigt och härligt!

Det var ju som sagt i mitten av december så det var förstås charmigt julpyntat.

Brostugan café och restaurang
Brostugan café och restaurang

Vi satte oss till bords intill brasan och njöt av en fantastiskt god lunch. Den här västerbottenspajen var så vansinnigt god. Och med renkött till så blev det liksom ytterligare en dimension. Och grönsakerna. Och såsen. Ja ni hör ju. Så gott!

Innan vi skulle gå så tassade jag upp på övervåningen. Jag ville passa på att se hur det såg ut när det inte var så mycket folk. Där fanns en massa gamla roliga saker. Fotovänligt! Tack för det! 🙂

Brostugan är ett trevligt resmål alla delar av året.
Brostugan är ett trevligt resmål alla delar av året.

Brostugan café och restaurang ligger på Ekerö i Stockholm, precis intill Mälaren. Jag kan ju tänka mig att det är rätt nice där på sommaren. Utomhus fanns det massor med bord som säkert är mer eller mindre fullsatta periodvis. Och som sagt, riktigt trevligt resmål även andra tider på året!

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Tina ME
    19 januari, 2020 at 09:33

    Tack för tips! Kram //Tina

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.